Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Palat de Justiţie nou pentru magistraţii vrânceni


Consiliul Județean Vrancea a aprobat procedurile privind construirea unui nou Palat de Justiție în Municipiul Focșani. În ședința ordinară de ieri, aleșii județeni au aprobat două proiecte de hotărâre privind inventarierea în domeniul public al județului Vrancea a sediului în care, în prezent, funcționează Tribunalul Vrancea și diminuarea domeniului public al județului cu suprafața de 11.338 mp teren, situat în Focșani, str. Lupeni nr. 7. Astfel, clădirea în care funcționează Tribunalul Vrancea va intra în patrimoniul județului, iar cele peste 11 hectare de teren vor intra în proprietatea Ministerului Justiției. Proiectele de hotărâre au fost inițiate după ce Guvernul a aprobat un schimb imobiliar între Consiliul Județean și Ministerul Justiției. De asemenea, până la construirea noului Palat de Justiție, judecătorii Tribunalului Vrancea și cei ai Judecătoriei Focșani își vor desfășura activitatea în clădirea fostei Bancorex. Imobilul a fost pus la dispoziția magistraților de Consiliul Județean, la pro-punerea președintelui Marian Oprișan.
Åži la proiectul privind schimbul de imobile, consilierii PDL au avut câte ceva de obiectat. Ei au întrebat ce se întâmplă cu fostul sediu al Bancorex și de ce nu a fost dat în folo-sință Tribunalului Vrancea. În replică, șeful administrației județene le-a spus pedeliștilor că nu sunt atenți la activitatea Consi-liului Județean. „Dacă ați fi fost mai atenți la activitatea Consiliului Județean, v-ați fi dat seama că imobilul din Bulevardul Republicii, fostul sediu al Bancorex, proprietatea publică a județului Vrancea și aflat în administrarea Consiliului Județean Vrancea, a fost predat prin hotărâre a Consiliului Județean Vrancea pentru funcționarea Tribunalului Vrancea și a Judecătoriei Focșani până la momentul în care, evident, Ministerul Justiției va termina lucrările la noul Palat al Justiției din Vrancea”, a fost replica lui Marian Oprișan. Lucrările de amenajare a clădirii fostei Bancorex sunt executate cu fonduri de la Ministerul Justiției, Tribunalul demarând deja procedurile în vederea recompartimentării. 
Atât propunerea pentru efectuarea schimbului de imobile, cât și cea privind punerea la dispoziția instanțelor din Focșani a clădirii în care a funcționat Bancorex, până la construirea noului Palat al Justiției, au venit din partea președintelui Marian Oprișan. „Așa cum am procedat și cu alte clădiri de importanță istorică, respectiv Teatrul Maior Gheorghe Pastia, clădirea fostei Prefecturi Putna, mausoleele Focșani, Mărăști, Mărășești și Soveja, așa vom proceda cu toate clădirile reprezentative ale județului Vrancea”, a precizat Marian Oprișan.
Clădirea unde se desfășoară activitatea Tribunalului Vrancea și a Judecătoriei Focșani riscă să se prăbușească la un seism mai puternic. Imobilul respectiv, monument istoric, a fost încadrat în clasa de risc seismic 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?