Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

ŞOBOLANII invadează Focşaniul! Directorul DSP: Avem două cazuri de febră HEMORAGICĂ din cauza rozătoarelor


Două sesizări au ajuns în numai 24 de ore la redacția noastră, referitoare la șobolanii din municipiul Focșani. Prima dintre acestea vine din partea unei focșănence care locuiește chiar lângă sediul nostru. „Aseară (luni seară – n.r.) am crezut inițial că trece pe lângă mine o pisică, dar când m-am uitat mai bine, era un șobolan. Vă spun sincer, nu mi-a venit să cred ce mare era. Mai văzusem unul și lângă blocul unde e grădinița din zona giratoriului de la Comcereal, dar nu așa mare ca ăsta. Autoritățile trebuie să facă ceva, administratorii de imobile, nu se poate așa ceva”, ne-a spus Ioana D.
    Un al doilea mesaj a venit de la Vali, care ne-a spus că locuiește în cartierul Sud, în zona blocurilor I. „Au revenit șobolanii în zonă, ne terorizează, am construit în toamnă o bordură de ciment în jurul balcoanelor de la parter deoarece pe acolo își făcuseră culoar de intrare. Am vorbit să deratizăm, dar primăria trebuie să ia măsuri și în jurul blocului deoarece seara șobolanii ies prin grădinile noi făcute de primărie. Un vecin a avut chiar și la etajul 4 în casă un șobolan… Cui să ne mai plângem deoarece toate scările din zonă au această problemă…poate dăm puțin în ziar și online să se sesizese cineva. Nu mai spun de copiii care stau pe această scară, sunt îngroziți de faptul că ar putea da nas în nas cu șobolanii pe scară sau în jurul blocului”, ne-a scris Vali.
    Poate nu am fi crezut că lucrurile sunt atât de grave dacă directorul Direcției de Sănătate Publică Vrancea, medicul Cătălin Graur, nu ar fi precizat că anul trecut au fost înregistrate două cazuri de febră hemoragică, în condițiile în care, în 2013, nu a existat niciun asemenea caz. „Un fenomen îngrijorător îl reprezintă apariția cazurilor de febră hemoragică, determinată de hantavirus, boli severe care sunt favorizate de existența rozătoarelor”, a declarat medicul Graur.
    Conducerea Primăriei Focșani dă asigurări că acțiunile de deratizare vor fi realizate de salariații municipalității imediat după ce sunt finalizate procedurile de autorizare sanitară a acestui serviciu. Conform viceprimarului Gabriel Necula, mai sunt doar câteva zile până când sunt puse la punct ultimele detalii, după care muncitorii vor începe să lucreze în blocurile din municipiu. „Suntem în procedura de autorizare, iar în perioada următoare vom incepe acțiunile de deratizare”, a explicat viceprimarul Gabriel Necula.

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?