Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Prostituatele şi hoţii, oful oamenilor din Călimăneşti


Polițiștii din Mărășești s-au întâlnit, vinerea trecută,  cu localnicii din Călimănești. Oamenii legii au ascultat toate problemele cetățenilor și le-au dat acestora sfaturi utile pentru a nu fi victime ale infractorilor. Localnicii s-au plâns de prostituate, de tirurile care circulă cu viteză, de lipsa trecerilor de pietoni și au menționat că s-ar simți mai în siguranță dacă poliția ar patrula mai des.

Polițiștii din Mărășești s-au întâlnit, la finele săptămânii trecute, cu localnicii din Călimănești. La întâlnire au participat șeful Poliției Mărășești, comisar șef Teodor Dumitrache, alături de alți trei co-legi dar și un reprezentant din cadrul Primăriei Mărășești. Pentru că întâlnirile de acest gen nu sunt foarte dese, cei aproximativ 20 de oameni și-au spus toate ofurile. Oamenii legii nu au făcut altceva decât să le dea localnicilor sfaturi utile pentru siguranța lor. Aceștia i-au sfătuit pe localnici să nu primească în locuințe necunoscuți pentru că de cele mai multe ori aceștia nu fac altceva decât să vadă pe unde își țin bunurile și banii pentru ca mai apoi să-i poată fura. De asemenea, localnicii au fost sfătuiți să nu cumpere produse de la comercianții ambulanți și să nu se lase înșelați de aceștia. Oamenii au primit îndrumări și cu privire la prevenirea producerii unor evenimente rutiere nedorite. Polițiștii i-au învățat ce trebuie să facă pentru a putea conduce pe drumurile publice un moped, o bicicletă sau o căruță și i-au informat și cu privire la sancțiunile pe care le pot primi dacă nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice. Åžeful Poliției orașului Mărășești, comisarul șef Teodor Dumitrache, i-a sfătuit pe oameni să apeleze cu încredere la poliție și să facă acest lucru atunci când li se întâmplă ceva rău nu la câteva zile după producerea incidentului. „Este foarte important să apelați la poliție atunci când vi se întâmplă ceva nu după aceea. Este mult mai ușor să prindem un hoț, spre exemplu, dacă ne anunțați imediat. Mai târziu este mai greu și pentru noi. De obicei dumneavoastră știți că s-a comis o infracțiune nu și că autorul acesteia  a fost identificat. Aproape toate reclamațiile venite din partea dumneavoastră au fost rezolvate iar autorii au fost identificați. Dacă nu au ajuns și după gratii, nu este vina noastră. Poliția nu poate aresta o persoană doar o poate reține. Astfel de întâlniri vom mai organiza și cu alte ocazii și insistăm ca de fiecare dată când aveți o problemă care poate fi rezolvată de noi să ne-o comunicați cu încredere”, a afirmat comisarul șef Teodor Dumitrache. Cetățenii prezenți la întâlnire au primit și pliante cu sfaturi utile și le-au lăsat numerele de telefon polițiștilor pentru a putea discuta mai des cu aceștia.

Prostituatele luate în discuție

Dat fiind faptul că nu au ocazia să discute zilnic cu o autoritate despre problemele pe care le au, localnicii le-au împărtășit polițiștilor și pro-blemele care nu pot fi rezolvate de ei. Aurel Scurtu, de 80 de ani, din Călimănești le-a relatat oamenilor legii cum niște oameni rău intențio-nați au vrut, cel mai probabil să-l prăduiască dar și că ar vrea ca poliția să patruleze mai des pe la ei prin localitate. De asemenea, uitate nu au fost nici fetele de la Călimănești care coboară dintr-o mașină și se urcă în alta. Polițiștii le-au explicat că nu pot decât să le amendeze și cam atât. „Sunt tot felul de oameni. Am ieșit într-o noapte afară și am văzut două persoane că veneau spre casa mea. Am stat să văd ce fac și l-am văzut pe unul când a sărit peste grad. Atunci am țipat la el și a fugit. Am vrut să-i urmăresc dar până mă mai îmbrăcam eu….! Noi suntem bătrâni și pot să ne dea în cap că nu mai putem riposta la vârsta asta. Domnule, da’ dacă îl prind la mine în curte pot să-i dau în cap? Eu vreau ca poliția să patruleze mai mult prin localitate și mai ales la orele de vârf, cam pe la 1.00 așa, că atunci toată lumea doarme. Nici cu fetele astea nu e treaba bună, ar trebui duse de aici”, a spus Aurel Scurtu. 

Tirurile murdăresc rufele de pe sârmă!

Oamenii le-au povestit polițiștilor și cum tirurile trec prin comună cu 80 de kilometri pe oră și cum le murdăresc rufele puse la uscat pe culme. O altă problemă ridicată de localnici a fost lipsa trecerilor de pietoni. Ei ar vrea mai multe treceri de pietoni, nu doar una. „Eu am o problemă cu șoseaua asta. Trec tirurile astea cu viteză și îmi murdăresc hainele de pe sârmă! Limita de viteză ar trebui să fie de 20 de kilometri pe oră. Domnule și mai este o problemă cu trecerile de pietoni. Eu am pământ peste drum și la 80 de ani sunt nevoit să trec în fugă. Nu mai pot că sunt bătrân. Ar trebui să fie mai multe”, a mai spus Aurel Scurtu. Atât polițiștii cât și consilierul din cadrul Primăriei Mărășești i-au explicat bărbatului că acest lucru nu ține de poliție ci de administratorul drumului. S-a luat în discuție această problemă și s-a ajuns la concluzia că nu pot fi mai multe treceri de pietoni. Polițiștii din Mărășești intenționează ca pe viitor să găsească o locație în Călimănești, unde polițiștii din Mărășești să poată veni de cel puțin două ori pe săptămână și preț de două, trei ore să poată discuta cu localnicii despre problemele pe care le au. Oamenii s-au arătat încântați de inițiativa șefului Poliției orașului Mărășești și au precizat că ar fi foarte bine dacă aceste întâlniri ar avea loc.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?