Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Chiftele irakiene


Ingrediente:
1 kg cartofi fierți în coajă, zdrobiți și răciți
5 linguri cu stafide micuțe și negre
100 gr felii de sâmburi de migdale
100 gr muguri de pin
1 ceapă mare albă tocată mărunt
5 căței de usturoi tocați mărunt
2 ouă întregi
pătrunjel
piper, sare, nucșoară praf, boia de ardei dulce, câte puțin din fiecare
opțional se poate adaugă carne tocată de orice fel, inclusiv peste, dar nu mai mult de 250 gr.
 
Mod de preparare:
Totul se amestecă cu mâna până devine o compoziție omogenă apoi formăm cu mâinile chiftele de formă unei mingi de rugbi sau o altă formă pe care o preferați și se dau prin pesmet. Se pot obține cam 24 buc. Se prăjesc în baie de ulei încins tare până căpăta o culoare roșietică, nu mai mult de 5 minute pe fiecare parte. Se scot încet cu paletă și se așează pe hârtie absorbantă.

Nu uitați să vărsați uleiul rezidual răcit, într-o sticlă cu dop sigur înainte de a-l aruncă pentru a proteja mediul(apele noastre) de poluare.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?