Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

„PDL vinde România bucată cu bucată“


România a ajuns o colonie a marilor importatori și bancheri străini care se folosesc de facilitățile acordate de un guvern PDL obedient. Deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica, a acuzat, într-un comunicat de presă, că românii „mănâncă fructe turcești sau grecești, se împrumută la bănci străine și plătesc prețuri prea mari la benzină”. „Din nefericire, nimic nu mai e românesc în România, iar acest lucru se datorează, în mare măsură, celor care se află la guvernare de mai bine de șase ani”, a afirmat deputatul PSD. Astfel, producătorii români de legume și fructe trebuie să concureze pe o piață neloială, dominată de importuri masive de legume și fructe nesănătoase. De asemenea, producătorii de vin din județ sunt obligați să concureze pe o piață în care vinurile ieftine, importate din toată lumea, se vând sub mărci românești.
„Faptul că actualul Guvern lasă la mâna spe-culanților piața produselor de consum și nu se implică în realizarea unei strategii naționale care să asigure alimentația populației cu produse agricole românești reprezintă un atac al PDL la securitatea alimentară și încă un pas din strategia acestui partid de a vinde totul contra intereselor de a se menține la putere”, a acuzat deputatul Ciprian Nica.
O dovadă suplimentară a colonizării României este susținerea băncilor și bancherilor de către Guvernul PDL. Măsura afectează majoritatea cetățenilor, deoarece aproape că nu mai există român fără credite la bănci, iar aceste credite au devenit insuportabile, ca urmare a reducerii salariilor. „În tot acest timp, în loc să se implice în susținerea populației pentru ca aceasta să poată rambursa cre-ditele fără eforturi supraomenești, Guvernul Boc, la cererea băncilor străine, a modificat legislația (Ordonanța 50) în defavoarea românilor, reconfirmând, astfel, dacă mai era necesar, servitudinea guvernanților în fața finanțelor mondiale”, a afirmat deputatul PSD.  O modalitate prin care România ar putea ieși din criză și s-ar putea dezvolta pe viitor o reprezintă finanțarea băncilor naționale, așa cum este cazul Statelor Unite ale Americii sau cel al Japoniei, în care statul a investit enorm pentru evitarea falimentului. „În România însă, Guvernul se împrumută pentru a finanța băncile, dar pe cele străine, că românești nu mai sunt”, a precizat Ciprian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?