Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

UNCJR consideră abuzivă reţinerea preşedintelui CJ Argeş


Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) a transmis ieri un protest față de măsura reținerii de către DNA a președintelui Consiliului Județean (CJ) Argeș, Constantin Nicolescu, anchetat într-un dosar penal, deschis în urmă cu cinci ani.
În protestul semnat de secretarul general al UNCJR, Nicușor Constantinescu, se apreciază că măsura luată de procurorii DNA reprezintă un abuz care vine să deturneze atenția de la realele probleme sociale și economice cu care se confruntă țara.
” Este o sfidare adusă principiilor statului de drept, o punere în operă a unui ordin de represiune politică menit să abată atenția opiniei publice de la starea dezastruoasă în care a fost adusă țara de guvernarea PDL. UNCJR consideră că orice cetățean al României, inclusiv președinții de Consilii Județene, aleși uninominal de cetățeni, au dreptul la o judecată corectă, normalitatea fiind trimiterea în judecată, nu arestarea”, se arată în protestul UNCJR.

În acest context, se precizează că „UNCJR consideră că respectarea cu sfințenie a principiului separației puterilor în stat și a independenței justiției este o condiție esențială pentru respectarea libertăților fundamentale ale cetățenilor și face un apel către magistrații din România să respecte prevederile Constituției și să refuze executarea oricărui ordin sau dispoziție cu caracter politic inclusiv arestarea ilegală a cetățenilor români”.
„UNCJR va întreprinde toate demersurile legale prin sesizarea instituțiilor democratice, române și europene (Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții a Parlamentului României, Consiliul Superior al Magistraturii, Comisia de Libertăți civile, justiție și afaceri interne din cadrul Parlamentului European etc.), inclusiv prin înaintarea de plângeri penale în justiție, cu privire la gravele abuzuri săvârșite la ordin de procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi, și procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Daniel Morar, prin hărțuirea și arestarea aleșilor locali și a oponenților politici ai actualului regim, solicitând astfel revenirea la democrație și legalitate”, se arată în protestul UNCJR.

Președintele CJ Argeș a făcut atac de cord

Președintelui CJ Argeș, Constantin Nicolescu, arestat joi seară, i s-a făcut rău în momentul în care urma să fie scos din instanță și dus în arest, fiind luat cu o targă și dus la o ambulanță aflată în curtea Tribunalului Argeș, iar la scurt timp a leșinat și soția acestuia. Lui Nicolescu i s-a făcut rău în holul Tribunalului în momentul în care aștepta ca duba Poliției să vină să îl preia pentru a-l duce în arest. La fața locului a ajuns o ambulanță, al cărei echipaj i-a acordat primul ajutor. „După primele simptome ar putea fi vorba despre un atac de cord și urmează să îi acordăm îngrijiri medicale și să vedem în continuare cum evoluează”, a spus dr. Cristina Stocheci, de la Serviciul de Ambulanță Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?