Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Şoferul oprit cu focuri de armă, condamnat


Åžoferul din Biliești oprit cu focuri de armă la începutul lunii august a fost condamnat. Marius Gigi Dima a primit doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare. El a fost judecat pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat, conducere sub influența băuturilor alcoolice, părăsirea locului accidentului dar și ultraj.
Chiar dacă pentru fiecare dintre aceste infracțiuni a fost condamnat la pedepse cu închisoare cu suspendare Marius va executa pedeapsa cea mai grea. „În temeiul articolului 861 Cod penal și articolului 862 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei principale sub supraveghere pe durata termenului de încercare de 4 ani și 6 luni. Stabilește organ de supraveghere Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Vrancea”, se arată în dispozitivul sentinței. Inculpatul a fost inițial arestat dar ulterior a fost pus în libertate. Reamintim că la începutul lunii august, Marius a fost oprit de oamenii legii cu focuri de armă pentru că nu a vrut să oprească la semnalul regulamentar.
În noaptea de 1 august 2010, șoferului i-au fost reținute și plăcuțele de înmatriculare de la autovehiculul pe care îl conducea. Cum tânărul a continuat să conducă, spre dimineață a dat din nou de polițiști. Omul legii a efectuat semnul regulamentar de oprire a autoturismului dar în loc să oprească, șoferul a accelerat și a virat dreapta, înspre polițist. Agentul a reușit să se ferească. Autoturismul și-a conti-nuat deplasarea, agentul l-a somat verbal pe șofer strigând „Stai că trag”. Polițistul a tras un singur foc în plan orizontal în direcția vehiculului, glonțul oprindu-se în bara de protecție spate dreapta. Mașina a fost găsită la circa 350 de metri distanță, avariată în urma impactului cu gardul de beton al bisericii din localitate. Autoturismul era gol, pasagerii făcându-se nevăzuți, dar au fost identificați la scurtă vreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?