Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

1.021 de muncitori trimişi în şomaj


Consiliul de Administrație al CFR Călători a aprobat, miercuri, desființarea a patru regionale și disponibilizarea a 1.021 de salariați, variantă avizată de AGA, a spus președintele Federației Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, sindicaliștii sperând să mai poată negocia cu reprezentanții MTI.
Iulian Măntescu a declarat, că așteaptă ca reprezentanții Ministerului Transporturilor și Insfrastructurii (MTI) să le înmâneze oficial această decizie și să se mai poată negocia, astfel încât să fie disponibilizați mai puțini oameni. În caz contrar, sindicaliștii amenință cu „acțiuni dure”.
„Noi sperăm să mai putem negocia, să ajungem de comun acord la un număr mai mic de salariați care urmează să plece. Dacă aceste programe se pun în practică imediat, din a doua jumătate a lunii martie vor fi efectiv disponibilizați acești oameni. Dacă mai amânăm și mai negociem această măsură va putea fi pusă în practică din aprilie – mai”, a spus Măntescu.

Liderul sindical a precizat că, potrivit avizului AGA, vor fi desființate regionalele Constanța, Brașov, Galați și Craiova, urmând ca regionala Constanța să fie integrată în cea de la București, cea de la Brașov în regionala Cluj, regionala Galați în cea de la Iași, iar regionala Craiova în regionala Timișoara. Această variantă, însoțită de bugetul de venituri și cheltuieli pe 2011, va fi transmisă Guvernului.

Măntescu și-a exprimat speranța ca discuțiile pe care sindicaliștii le vor avea cu reprezentanții MTI cu privire la contractul colectiv de muncă, care expiră la 31 ianuarie 2011, să poată aduce avantaje sala-riaților CFR, astfel încât să nu le mai fie reduse veniturile actuale, care sunt „oricum foarte mici”. Cealaltă variantă de restructurare de la CFR Călători prevedea disponibilizarea a 923 de angajați și păstrarea tuturor celor opt regionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?