Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Ministerul Apărării publică tabelele cu 21.717 pensii militare recalculate


MApN va publica, astăzi, pe site-ul instituției, tabelele cu datele pentru cele 21.717 dosare ale pensionarilor militari procesate până la 31 decembrie 2010, dar nu va face public și numele acestora, a anunțat ministerul, ieri, răspunzând unei solicitări Mediafax.
Ministerul va posta miercuri pe site tabelele cu datele procesate pentru cele 21.717 dosare procesate pe baza adeverințelor de venit până la 31 decembrie, se precizează în răspunsul transmis.
Ministerul menționează că își propune astfel să demonstreze că pensiile militare pentru cei care au cariera militară completă și pensie până la 3.000 de lei nu vor scădea. De asemenea, MApN vrea să arate că pensiile nu vor scădea ci, dimpotrivă, vor crește, în mare parte, și pentru cei cu carieră militară incompletă și pensii până la 3.000 de lei.
MApN a precizat că, din rațiuni de confidențialitate și potrivit dispozițiilor legale, nu va posta numele și prenumele beneficiarilor. Totodată, MApN a mai precizat că alte aproape 5.000 de dosare de pensie au fost procesate de la începutul anului 2011.

Membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) urmează să participe, în 24 ianuarie, la un marș de protest în București, scopul fiind de a manifesta împotriva faptului că instituțiile în cadrul cărora și-au desfășurat activitatea – MApN, MAI, SRI – refuză să aplice hotărârile ICCJ.
Pensiile foștilor militari au fost în ultima perioadă subiect de dezbatere, în contextul recalculării.

Miniștrii au discutat în Guvern despre situația pensiilor militare, în urma deciziei instanței de suspendare a recalculării, iar premierul Emil Boc s-a interesat dacă se aplică tuturor, fiind informat de Mi-nisterul Justiției că hotărârea în cauză are un caracter indivi-dual.

Instanța supremă a decis definitiv, în 7 ianuarie, suspendarea aplicării HG 735/2010 privind recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislației privind pensiile militare de stat, ale polițiștilor și ale funcționarilor din penitenciare, confirmând astfel o sentință a Curții de Apel Cluj din septembrie 2010. Procese similare au fost deschise la Curtea de Apel București și la Curtea de Apel Pitești.

Noua lege a pensiilor prevede calcularea tuturor pensiilor în funcție de contribuțiile plătite, guvernanții susținând că sunt eliminate astfel sistemele speciale de pensie din unele domenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?