Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Voluntarii Gărzii de Mediu se pregătesc „pentru o 9 atitudine”


Voluntarii Gărzii de Mediu au derulat peste 10 acțiuni de ecologizare a mediului înconjurător într-un an de la înființare. Președintele Voluntarilor a rămas profesoara de limbă română, Marcela Ghiuță, coordonatorul „Let’s do it Romania” în Vrancea. Corpul Voluntarilor de Mediu Vrancea a luat ființă în urmă cu exact un an și de atunci a desfășurat diverse activități pentru ecologizare și educație în rândul elevilor și a populației. În ședința generală anuală, organizată ieri, au fost făcute câteva schimbări la vârf. Astfel, profesoara de chimie de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”, Marilena Vâlcu, a fost aleasă secretar al Voluntarilor, iar în rândul membrilor Consiliului au fost alese Silvia Tertelici, Mihaela Bordei, Elena Matache, Livia Anghel și Cristina Paraschiv.
Printre cele mai notabile activități desfășurate de Corpul Voluntarilor de Mediu se numără plantări de copaci, ecologizarea drumului european E85, acțiunea Vrancea Curată cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea, plantări de flori și arbori în cinci grădinițe din Focșani și oficierea Zilei Mediului. „Cel mai amplu proiect derulat de noi a fost „Let’s do it Romania” pe data de 25 septembrie. Am reușit să ajungem în multe zone și le-am ecologizat însă regretul nostru este că nu s-a păstrat și au apărut în scurt timp din nou gunoaie în locurile curățate”, a spus Marcela Ghiuță.
Pentru anul 2011, Voluntarii sunt hotărâți să schimbe foaia în materie de protecția mediului și să desfășoare activități sub egida „Pentru o 9 atitudine”. Obiectivele anului în curs sunt atragerea de noi voluntari, realizarea unui site propriu, formarea unor echipe de „Gardieni ai Mediului” care vor da amenzi simbolice celor care nu respectă mediul, schimburi de experiență cu alte ONG-uri de mediu din țară și străinătate, amenajarea unui loc de joacă sau parc pentru copii și atragerea de noi parteneri dispuși să ajute pentru protejarea mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?