Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Violată şi nu prea…


O minoră din Urechești susține că a fost violată de un localnic, cu 18 ani mai mare decât ea. Anca Daniela a depus plângere la poliție pe 29 decembrie 2010 și susține că ar fi fost abuzată în noaptea de 26 spre 27 decembrie 2010. Bărbatul acuzat, Vasile, care este și fiul unui fost om politic din localitate, membru PDL, nu a negat partida de amor, dar a venit și cu probe din care reiese că nu a constrâns-o pe fată să întrețină relații sexuale, ci că totul s-a întâmplat de bunăvoie. Ancheta va stabili cine minte și cine spune adevărul în acest caz.

O fată de 16 ani, din Urechești, a depus plângere la poliție și susține că ar fi fost violată de un bărbat de 34 de ani, din aceeași loca-litate. Din spusele Ancăi Daniela reiese că fapta s-a consumat în noaptea de 26 spre 27 decembrie 2010, respectiv de Crăciun, în casa unui localnic. Potrivit fetei, bărbatul, care este și fiul unui fost om politic din comună, membru marcant al PDL, a luat-o cu forța, a băgat-o în mașină și a dus-o în casa unui prieten. Acolo, ar fi obligat-o să întrețină relații sexuale cu el, după care a lăsat-o să plece. Fata a ajuns la poliție abia pe data de 29 decembrie 2010, respectiv la aproape trei zile de la așa zisul viol. Din spusele ei reiese că nu a fost obligată să întrețină doar relații sexuale normale, ci a trebuit să facă și sex anal.
Așa cum se procedează în astfel de cazuri, reclamanta a fost dusă la medicul legist pentru a vedea dacă cele relatate de ea se confirmă sau nu. De atunci și până acum câteva zile, bărbatul acuzat nu a mai fost pe acasă. În cele din urmă, el a ajuns la poliție și a avut cu totul altă variantă față de cea a fetei. Se pare că în seara cu pricina, fata i-ar fi trimis lui Vasile mesaje pe telefonul mobil, prin intermediul cărora i-ar fi propus să se întâlnească cu ea. Mai mult, Vasile nu a negat, în fața polițiștilor, că în noaptea cu pricina a întreținut relații sexuale cu minora, dar spune că nu a constrâns-o, ea făcând acest lucru de bună voie. 

Plângere cu mesaje

Surse din rândul anchetatorilor spun că în timp ce depunea plângere pentru viol, fata i-ar fi trimis bărbatului un mesaj, prin care îi spunea că îl iubește și că în acel moment nu poate să vorbească cu el la telefon.
Chiar dacă declarațiile celor doi se bat cap în cap, ancheta își va urma cursul. Polițiștii vor continua cercetările în acest caz pentru a stabili dacă fata a fost sau nu violată. De asemenea, oamenii legii așteaptă și rezultatele de la medicul legist.
Sunt voci care spun că fata ar fi fost tentată să-și retragă plângerea. „La data de 29.12.2010, polițiștii din Urechești au fost sesizați despre faptul că o tânără de 16 ani, din localitate, ar fi fost victima unei infracțiuni de viol, faptă comisă de un localnic. În urma verificărilor efectuate, s-a identificat și persoana reclamată. Aceasta a fost audiată, iar în cauză se continuă cercetările urmând să se propună soluție legală prin Parchet”, a declarat inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
Dacă a fost sau nu viol, rămâne de văzut. Ancheta oamenilor legii va stabili cine spune adevărul și cine minte. Despre bărbatul acuzat de viol, se spune că nu prea ar fi ușă de biserică, el fiind cunoscut în comunitate ca un om care creează probleme și, se pare, este și recidivist. Localnicii spun că ar fi ieșit din închisoare acum o lună și jumătate.
 
Fata are probleme la școală

Din spusele profesorilor tinerei, reiese că Anca Daniela, care este elevă la Colegiul Tehnologic    „Gheorghe Asachi” din Focșani, nu prea are treabă cu școala. Potrivit spuselor directorului unității de învățământ, Mihaela Horeangă,  fata nu a mai dat pe la școală de anul trecut. „Este eleva noastră și nu a mai venit la școală din luna noiembrie (2010-n.r.), pe motiv că este operată de apendicită. În prezent are multe absențe, iar în cursul acestei săptămâni nu a fost la școală”, a precizat Mihaela Horeangă, directorul Colegiului Tehnologic „Gheorghe Asachi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?