Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: „Scriitorul de vagoane“ a poposit la Biblioteca Judeţeană


Prozatorul, dramaturgul și jurnalistul focșănean Alexandru Pleșcan, care acum trăiește în Noua Zeelandă, s-a reîntors în urbea noastră, ieri, pentru a-și lansa volumul „Scriitorul de vagoane și alte povestiri aproape adevărate”, prima apariție editorială a sa după plecarea din țară. Cartea cuprinde scurte povestiri inspirate din propriile călătorii și a apărut la Editura Tracus Arte, 2014. La evenimentul literar organizat la sediul central al Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea au participat prieteni ai cărților, scriitori, bibliotecari, iar despre carte au vorbit Teodora Fîntînaru, directorul Bibliotecii Județene, și Traian Negulescu, directorul Direcției Județene pentru Cultură Vrancea.
        Alexandru Pleșcan a publicat poezie, proză și critică literară în reviste precum „Contrapunct”, „Astra”, „Viața Românească”, „Convorbiri literare” și „România literară”, a apărut cu proză scurtă în volumul colectiv „Ficțiuni” (Editura „Litera”, 1992). Alexandru Pleșcan scrie în engleză și în română, cele mai recente apariții fiind în revistele „Pro Saeculum” și „Antiteze” (2010). A primit numeroase premii pentru proză și versuri. 
Înainte de a emigra în Noua Zeelandă, Alex Pleșcan a fost, pe rând, reporter de știri la TVR1, redactor și realizator de emisiuni pentru diferite canale ale Televiziunii Publice, editor și producător al primelor ediții FOCUS – PrimaTV. De asemenea, a produs și a regizat documentarele TV „Undeva la capătul lumii”, „Tunelul de la capătul tunelului” (în România) și „Big Old Cats” (în Noua Zeelandă).
    Evenimentul ce a avut loc ieri a fost organizat de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea în parteneriat cu Instituția Prefectului Județului Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?