Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Prăjitură cu foi şi cremă de ness


Ingrediente:
Foi:
400 g făină
1 ou
75 g zahăr
1 lingură miere
4 linguri lapte
1 praf de copt
125 g margarină
 
Cremă:
2 plicuri ness (4 lingurițe)
200 ml frișcă lichidă
200 g mascarpone
1 lingură apă
100 g zahăr praf
o esență vanilie
150 g nuci prăjite
și sfărâmate
sare
câteva fructe confiate
 
Glazură:
100 g ciocolată menaj
125 g margarină
fructe confiate pentru decor (mango)
 
Mod de preparare:
Pentru foi topim margarina și adăugăm zahărul apoi mierea și laptele. Omogenizăm și lăsăm să se răcească de tot. Adăugăm oul și făina amestecată cu praful de copt.Aluatul obținut îl împărțim în două și întindem două foi pe care le coacem la foc foarte mic în cuptorul dinainte încăl-zit. După ce s-au copt foile le tăiem pe lungime în două, cât foile sunt calde și obținem astfel 4 foi pe care le lăsăm să se răcească. Facem crema amestecând nessul cu apă, frișcă, sare, zahăr, esență de vanilie. Se bate bine de tot cu mixerul pînă se leagă , apoi adăugăm nucă și dăm la rece cam 20 minute. Adăugăm mascarpone și bucățele de fructe confiate.
Pentru glazură topim ciocolata după ce am rupt-o în bucățele mici. O lăsăm să se răcească și apoi o omogenizăm cu margarina sau untul bătut spumă. Montăm prăjitura: o foaie, cremă, altă foaie, cremă pînă se termină toate cele 4 foi și crema. Îmbrăcăm prăjitura în glazură de ciocolată și o ornăm cu fructe confiate. Dăm prăjitura lunguiață pentru câteva ore la frigider să se întărească glazura după care se poate porționa.
Poftă bună !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?