Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Rusia va construi o autostradă care să înconjoare Marea Neagră


Autostrada va avea 7.100 de kilometri și ar urma să tranziteze și România, pe lângă Turcia, Georgia, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Grecia și Bulgaria. Președintele rus Dmitri Medvedev a semnat, ieri, legea care ratifică memorandumul internațional privind construirea unei autostrăzi care să înconjoare Marea Neagră. Autostrada va avea 7.100 de kilometri și ar urma să tranziteze și România, pe lângă Turcia, Georgia, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Grecia și Bulgaria.
Memorandumul internațional privind construirea autostrăzii a fost semnat în aprilie 2007, la Belgrad, de către guvernele țărilor membre în Organizația pentru coooperare economică la Marea Neagră. Proiectul are ca scop dezvoltarea economică și socială atât în bazinul Mării Negre, cât și în Europa și poate fi reziliat doar dacă acest lucru este cerut de două treimi dintre țările semnatare.
La sfârșitul lunii noiembrie, președinții rus și ucrainean, Dmitri Medvedev și Viktor Ianukovici, au semnat un me-morandum de înțelegere privind construcția unui pod în strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Azov de Marea Neagră. Acest pod va reprezenta un element important pentru autostrada care va înconjura Marea Neagră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?