Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

Părinţi umiliţi de o directoare nervoasă


Directoarea Grădiniței 16 din Focșani, Lenuța Cosma, este acuzată de mai multe mame că se adresează necuviincios părinților. De asemenea, îi amenință că nu le mai primește copiii la cursuri dacă întârzie, chiar și cu câteva zile, plata bonurilor pentru masa copiilor. Lenuța Cosma respinge acuzațiile și spune că nu obișnuiește să țipe la părinții copiilor.

Cătălina Dumbravă, mama unei fetițe din grupa pregătitoare de la Grădinița 16, a precizat că a fost pusă de directoare în fața unei situații deloc plăcute. Femeia susține că i s-a solicitat să plătească masa copilei pentru luna ianuarie 2011. Cum nu a avut banii necesari până la termenul stabilit, respectiv 16 decembrie, nu a putut face plata. Potrivit femeii, când s-a dus cu banii la grădiniță, directoarea Cosma a refuzat să primească suma solicitată pentru că persoana care are sarcina de a strânge banii nu lucrează decât trei zile pe lună. Cu toate acestea, femeia spune că data până la care putea fi achitată suma pentru masa copiilor nu a fost stabilită cu acordul părinților, ci după pofta directoarei. „Vineri, am lăsat banii la doamna de la clasă, însă directoarea a spus că nu vrea să-i primească deoarece am întârziat o zi. Am luat banii și am mers să vorbesc cu ea, însă a început să țipe și să îmi spună să-mi aduc copilul din februarie la grădiniță sau în ianuarie să-l iau la ora 12.00 acasă. Dar cum să fac așa ceva ? Am sponsorizat la venirea fetiței în grădiniță și am cumpărat mobilier pentru toată clasa. Niciodată nu s-a mai comportat așa de urât cu mine. Lângă mine mai era și o altă mămică, cu o fetiță mai mică, care plângea pe la ușa ei să spună că nu a avut bani, iar acum vrea să plătească pentru masa copilului. Dar ce fel de om poți fi, să faci așa ceva de față cu co-piii?”, a spus Cătălina Dumbravă, mama fetiței.
Femeia este atât de de-ranjată de atitudinea directoarei Lenuța Cosma, încât este hotărâtă, în mijlocul anului școlar, să își transfere copilul la o altă grădiniță. Ea spune că directoarea a început să aibă această atitudine ostilă încă de la începutul anului școlar, când a decis ca prichindeii să nu mai facă lecții de limbă engleză sau de dans. „Acum chiar mă gândesc și caut cu disperare să gă-sesc o altă grădiniță, unde să îmi duc copilul. Nu o mai pot ține acolo. Îmi pare rău că doamnele educatoare sunt foarte bune și se ocupă foarte mult de copii, dar așa nu se poate. M-am simțit foarte umilită prin felul în care a țipat la mine! Plus că nu dorește să mai pună pe  cineva să se ocupe de copii la predarea limbii engleze și la dansuri, deoarece ar trebui ea să plătească niște taxe. Chiar și așa, ar fi trebuit să ne spună și dacă anul trecut era 5 lei, acum puteau mări taxa, pentru că este foarte importantă învățarea unei limbi străine. Din septembrie, copiii nu mai fac niciun fel de activitate. Acum se ocupă doamna de la clasă și de dans și de limba engleză, însă nu se compară cu un cadru pregătit în predarea limbii străine”, a adăugat aceeași mămică.
Femeia spune că va merge și la Inspectoratul Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea pentru a depune o plângere. Asta pentru că nu este singura care se simte umilită de directoarea Cosma. Mai sunt și alte mămici în această situație, iar starea conflictuală și de umilință nu poate continua la infinit.

Directoarea neagă acuzațiile

De cealaltă parte, directoarea Lenuța Cosma neagă toate acuzațiile ce îi sunt aduse de mămică. Mai mult, ea spune că nu obișnuiește să ridice vocea și nicidecum nu și-ar fi permis să țipe la părinții copiilor. Potrivit acesteia, mămica acuzatoare nu a adus la timp banii, în ciuda unei înțelegeri făcute de comun acord cu comitetul de părinți. „Nu este adevărat ce spune doamna, este un moft de ultimă oră. Atunci când a fost dumneaei, casierul era la bancă, iar eu trebuia să plec la primărie. A venit într-un moment nu prea prielnic. Eu am așteptat-o luni și marți, însă nu a mai venit, cum au făcut ceilalți părinți. Am hotărât să punem cartelă, deoarece mulți părinți nu achită la timp hrana copiilor, iar data de primire a banilor   s-a hotărât și cu acordul comitetului de părinți. Fiecare familie trebuie să își chivernisească banii, în așa fel încât să-și plătească contribuția pentru cartelă. Åži eu nu sunt genul de persoană să țip la mame”, a dat asigurări Lenuța Cosma, directorul Grădiniței 16 din Focșani.
Singurii care vor putea face lumină în acest caz sunt inspectorii școlari, care au obligația să facă verificări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?