Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Evaziune cu repetiţie


Marius Stan a fost din nou trimis în judecată pentru spălare de bani. Bărbatul de 35 de ani a mai fost judecat într-un alt dosar, alături de fratele său, pentru comiterea unor infracțiuni similare. De această dată, învinuitul este acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea de spălare de bani, instigare la evaziune fiscală, dar și la fals în înscrisuri. Alături de el a mai fost trimis în fața judecătorului și un bărbat din Târgoviște, respectiv Mirică Åžtefan.
În sarcina lui Marius Stan s-a reținut că în data de 31 martie, l-ar fi determinat pe un bărbat din Slobozia Bradului să completeze 19 facturi fiscale privind livrări de vin îmbuteliat la PET de doi litri, către o firmă din Târgoviște, prejudiciul total cauzat statului fiind de 680 de mii lei, din care 130 de mii lei TVA. În realitate, acest vin nu exista.
În rechizitoriu mai este menținut faptul că la începutul lunii aprilie ar fi ridicat din contul firmei persoanei din Slobozia Bradului suma de 140.000 de lei, motivând achiziția de materiale refolosibile, bani pe care i-a folosit în scop personal. Mirică Åžtefan, cercetat și trimis în judecată în același dosar, este acuzat că a acționat în numele unei firme pe care n-o administra pentru spălare de bani, dar și instigare la fals în înscrisuri, respectiv, împreună cu Marius Stan l-au determinat pe bărbatul din Slobozia Bradului să completeze facturile fiscale în favoarea firmei din Târgoviște.
De asemenea, Mirică Åžtefan mai este acuzat că a înlesnit înregistrarea a patru facturi, care atestau operațiuni nereale. În dosar au mai fost cercetate și alte persoane, care au scăpat numai cu amendă.
Într-un dosar anterior, el a fost condamnat la închisoare pentru evaziune fiscală, spălare de bani și infracțiuni la Legea privind combaterea criminalității organizate.
Faptele pentru care a fost judecat și condamnat datează din perioada 2006-2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?