Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Codul galben a „năvălit“ şi peste Vrancea


Cu toate că Vrancea nu a fost inclusă printre județele aflate sub incidența codului galben de vreme rea emis de Administrația Națională de Meteorologie, zăpada căzută în ultimele 24 de ore a îngreunat circulația pe fiecare stradă din Focșani. Mașinile acoperite de zăpadă se mișcau cu viteză redusă, ieri, iar șoferii se plângeau de starea drumurilor din municipiu. În afara municipiului au fost înregistrate câteva accidente rutiere, produse pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de trafic.

Circulația rutieră pe străzile din Focșani s-a desfășurat cu greutate, ieri, când a nins mai toată ziua. Directorul Direcției de Dezvoltare Spații Verzi din cadrul Primăriei, Laurențiu Mocanu, susține că au fost scoase din garaje toate mașinile de deszăpezire, pentru a asigura o circulație bună pe străzile din Focșani. „Avem toate mașinile scoase la deszăpezit. Nu am întâm-pinat dificultăți până în momentul de față. Acționăm cu lamă și nisip”, ne-a declarat Mocanu. În depozi-tul primăriei se găseau la începutul iernii circa 400 de tone de nisip și sare și 40 de tone de soluție specială pentru îndepărtarea poleiului. „Clorura de calciu aditivată o folosim doar pentru a împiedica înghețul pe străzi. În rest acționăm cu nisip și sare”, a adăugat directorul Direcției de Dezvoltare. Nu la fel de optimiști erau șoferii, care coborau din mașini, când așteptau verdele la semafor, să scuture ștergătoarele. „Nu se mai poate merge. Nu am văzut azi pe nimeni să dea cu ceva, nisip sau ceva, să nu mai alunecăm așa. Dăm o grămadă de bani la taxe și impozite și când vine iarna patinăm pe străzi. La cât e orașul de mic, trebuia să fie curat asfaltul în câteva ore”, ne-a spus Marian Ionescu.

Tamponări din cauza zăpezii

În afara municipiului, au fost înregistrate și câteva tamponări, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum. Pe șoselele din județ, stratul de zăpadă atingea ieri după-amiază între 2 și 5 centimetri. Pe drumul european E 85 fu-seseră contabilizate, până ieri la prânz, șase tamponări, iar în municipiul Focșani nici- una. „Se acționează împreună cu reprezentanții Secției de Drumuri Naționale, dar și cu cei de la Drumuri Județene, pe toate arterele din județ. De asemenea, polițiștii de la comune au acționat și ei pentru ca traficul să se desfășoare în condiții normale și să nu fie probleme. Monitorizăm situația și în caz de nevoie vom interveni”, a spus comisarul șef Viorel Gheorghe, șeful Serviciului Poliției Rutiere.
Totodată, oamenii legii le recomandă șoferilor să nu uite de responsabilitățile pe care le au în această perioadă, dacă sunt în trafic. Mașinile trebuie să fie echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă, iar reviziile să fie efectuate din timp. În cazul unor ninsori abundente, conducătorii auto trebuie să aibă în vedere faptul că pe pasarele și poduri se poate forma polei și, în consecință, vor trebui să reducă viteza de deplasare. În situațiile în care în deplasarea pe drumurile publice în condiții de iarnă vor întâlni polițiști rutieri, este foarte important să fie respectate dispozițiile acestora. De asemenea, șoferii trebuie să respecte regimul legal de viteză și să o adapteze în funcție de condițiile de drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?