Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

„Nu puteţi cumula pensia anticipată cu indemnizaţia de asistent personal”


Astăzi Curierul juridic tratează cazurile doamnelor Drăgoi M. și Dumitru E. din Focșani

Doamna Drăgoi M., din municipiul Focșani, ne-a vi-zitat la redacție și ne-a povestit despre problemele cu care se confruntă. Astfel, dînsa ne-a spus despre faptul că este pensionată anticipat, înainte de finalizarea stagiului complet de contribuție, prevăzut de lege. Doamna Drăgoi ne-a mai spus despre faptul că soțul său este grav bolnav, fiind încadrat în gradul I de handicap cu dreptul la însoțitor permanent. De aceea, dînsa ar dori să știe dacă poate deveni asistent personal pentru soțul său și să își păstreze și pensia pe care o primește acum.
Răspuns: Doamnă Drăgoi M., potrivit legii nu este posibil ca să cumulați pensia anticipată pe care o primiți lunar acum cu indemnizația de asistent personal. Dacă doriți, puteți deveni asistent personal pentru soțul dvs., încheind un contract indivi-dual cu instituția abilitată din cadrul administrației locale, însă, în acest caz, plata pensiei anticipate va fi suspendată pe toată durata contractului.
Doamna Dumitru E. ne-a scris pe adresa redacției relatîndu-ne despre o nelămurire pe care o are referitor la societatea comercială al cărei administrator este. Astfel, dînsa ne-a scris despre faptul că societatea sa nu mai are angajați în prezent, însă este plătitoare de impozit pe profit. Doamna Dumitru ne întreabă dacă are obligația de a depune declarația privind profitul în condițiile în care acesta este zero. Ne întreabă ce este de făcut în această situație.
Răspuns: Doamnă Dumitru E., potrivit instrucțiunilor de completare a formularului 100, aveți obligația de a completa chiar și cu zero și de a depune trimestrial, până la data de 25, inclusiv, a primei luni din trimestrul următor, acest document, la organul fiscal la care este înregistrată societatea.

Așteptăm scrisorile dvs. pe adresele: „Monitorul de Vrancea”, Focșani, str. Bucegi nr. 21 sau redactie@monitorulvn.ro, cu specificația: „Curier juridic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?