Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Tarifele RCA vor fi mai reduse decât în 2010


Primele pe care șoferii le vor achita pentru polițele auto obligatorii RCA valabile în 2011 vor fi, în cele mai multe cazuri, mai reduse decât cele practicate de asigurători în acest an, reiese din analiza tarifelor notificate de șapte asigurători Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).
„Din analiza tarifelor notificate până în prezent de șapte societăți rezultă faptul că, în cazul gamei medii de asigurați persoane fizice, primele pe care le vor achita în 2011 vor fi mai mici decât în 2010 în cele mai multe cazuri. Aceasta se explică nu doar prin aplicarea sistemului bonus-malus, ci și prin faptul că societățile și-au propus să acorde reduceri în funcție și de alte criterii decât cele utilizate până acum”, a declarat, ieri, într-un comunicat al CSA, directorul Direcției Generale Asigurări Obligatorii din cadrul instituției, Mona Cucu.
În cazul ultimelor trei societăți de asigurare care au notificat CSA, tarifele de bază pentru gama medie de asigurați persoane fizice înregistrează o scădere cuprinsă între minus 14% și 0%, se precizează în comunicat.
Prin gama medie de asigurați persoane fizice, CSA se referă la proprietarii de autoturisme cu capacitate cilindrică cuprinsă între 1.200 – 1.600 centrimetri cubi și vârste între aproximativ 30 și 50 ani.
Reglementările emise de CSA referitoare la sistemul bonus-malus obligă societățile de asigurare ca, la tarifele rezultate după aplicarea coeficienților proprii de corecție (maximum 25%), să acorde bonus persoanelor care nu au provocat accidente, adică să reducă tariful de primă sau, după caz, să aplice malus (să majoreze prima) persoanelor care au provocat daune.
Astfel, cei care nu au provocat accidente doi ani consecutivi (2009 și 2010) vor beneficia de un bonus de 20%, dacă vor încheia asigurarea pe un an de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?