Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VREMEA, mai caldă decât în mod obişnuit


Sâmbătă, valorile termice din țară se vor menține mai ridicate decât cele obișnuite ale perioadei. Cerul va avea înnorări, mai accentuate după-amiaza și la începutul nopții și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în zona de munte și în sud-vestul țării și pe arii restrânse în rest. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp sâmbătă și va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade pe litoral și 30 de grade în vest și nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 18 grade.
Duminică, vremea va fi caldă pentru ultima decadă a lunii mai, dar în jumătatea de sud-vest și la munte va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporare, mai accentuate după-amiaza și seara, când vor fi averse, însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului, la munte, în Banat, Crișana și Oltenia, în special în zona de deal a acestor regiuni. Izolat cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și va cădea grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade în sudul litoralului și 30 de grade, izolat, în Moldova, iar cele minime se vor încadra, în general, între 10 și 18 grade.
 
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor și a cantităților de precipitații pe teritoriul României, până în luna august.
IUNIE: Temperatura medie lunară a aerului va înregistra valori apropiate de mediile climatologice în majoritatea zonelor, exceptând sud-estul și vestul țării, unde valorile termice pot fi peste normalul perioadei. Cantitățile lunare de precipitații vor fi în general apropiate de mediile lunare, local în sud-estul și sudul teritoriului fiind posibile valori sub cele normale.
IULIE: Temperatura aerului va avea în general valori peste normele climatologice în cea mai mare parte a regiunilor, iar în centrul și nordul țării valorile termice pot fi normale. Cantitățile lunare de precipitații vor prezenta o tendință de deficit în cea mai mare parte a teritoriului.
AUGUST: Regimul termic se va situa în limite apropiate de mediile multianuale în centrul și nordul țării și peste normalul perioadei în restul teritoriului. Cantitățile lunare de precipitații vor înregistra valori sub mediile climatologice în aproape toata țara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?