Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Varză cu carne


Ingrediente:
2-3 verze
1 kg coaste de porc
1 ardei gras roșu
1 ceapă mare
1 pahar vin alb
suc de roșii, apă
4-5 linguri ulei
cimbru, sare, piper, mărar
1 ardei mic roșu iute
 
Mod de preparare:
Călim coastele de porc într-o cratiță destul de largă și înaltă. Când au prins culoare, adăugăm un pahar de vin alb de bună calitate și așteptăm să se evapore și să dispară mirosul de alcool. Adăugăm un pahar  de apa, sare și piper după gust, acoperim cratița cu capac și lăsăm carnea la înăbușit până rezultă aproape pătrunsă. Dacă după primul pahar, carnea este încă nepătrunsă, mai adăugăm un pahar de apa. După ce carnea este pătrunsă bine, adăugăm o ceapă tocată fîn și mai lăsăm la călit câteva minute. În timp ce coastele de porc sunt la înăbușit, tocăm verzele foarte mărunt, le frământăm cu sare și le lăsăm să se înmoaie. Adăugăm varza tocată peste carne, jumătate de cană de suc de roșii amestecat cu jumătate pahar de apă, cimbru, mărar, un ardei gras roșu tăiat în patru felii și un ardei mic iute uscat. Lăsăm varza pe foc mic, acoperită cu un capac până ce se înmoaie după care o băgăm la cuptor.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?