Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Ardei gras şi conopidă la borcan


Ingrediente:
2 kg conopidă
1 kg ardei gras amestec (verde, galben și roșu)
hrean
mărar uscat
țelină tije cu frunze verzi
2 plicuri picant fix
300 g zahăr
600 ml oțet
 
Mod de preparare:
Curățăm și spălăm conopida. Spălăm și îndepărtăm cotorul și semințele ardeilor pe care îi lăsăm bucăți mari. Spălăm 2 borcane de 3L, adăugăm câte o crenguță de mărar, una de țelină și 2 fâșii de hrean,pe fundul fiecăruia. Așezăm alternativ, ardeii și conopida până umplem borcanele. Deasupra punem din nou hrean, mărar și tije de țelină. Pregătim lichidul, conform instrucțiunilor de pe plic și turnăm peste legume. Legăm borcanele cu celofan (ale mele sunt fără filet) și pentru o mai bună siguranță de păstrare,     le-am legat și cu hârtie cerată, peste celofan. Poftă bună ! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?