Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Omorât în bătaie de angajaţii disponibilizaţi


Directorul departamentului de resurse umane al unei companii indo-japoneze a fost omorât în bătaie într-o suburbie a capitalei New Delhi, de un presupus grup de angajați concediați, potrivit poliției, citată duminică de presa locală. Joginder Singh, managerul de resurse umane al companiei Allied Nippon, a murit sâmbătă noapte din cauza rănilor, după ce a fost atacat, împreună cu alți oficiali, de angajați concediați în zona Ghaziabad, a precizat poliția pentru agenția PTI, preluată de DPA. Bărbatul a fost rănit grav la cap și la piept. Liderii muncitorilor din compania care produce componente auto, sunt nemulțumiți de politica de disponibilizări și de cea salarială. Muncitorii și-au exprimat sprijinul pentru angajații concediați și au amenințat că vor intra în grevă începând de marți, potrivit poliției. Problemele legate de muncitori au fost anunțate recent de mai multe companii din India, inclusiv de multinaționale. Liderii mediului de afaceri au atenționat că astfel de incidente ar putea afecta reputația țării.
Anul trecut, un director din cadrul unei companii auto indiene a fost omorât în statul Tamil Nadu de muncitori nervoși. În 2008, liderul indian al unei companii italiene de componente auto a fost omorât în bătaie, într-o suburbie a capitalei New Delhi, de angajați concediați.
Miniștrii indieni au insistat totuși că aceste incidente sunt ‘aberații’ și că ei nu vor permite ca poziția Indiei de destinație atrăgătoare pentru investiții să fie afectată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?