Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Ce pericole te pândesc când iei masa la restaurant


   Când iei masa la restaurant, ultimul lucru la care te gândești este siguranța alimentară. Află ce poți face pentru a te bucura de o alimentație excelentă când iei masa la restaurant, mai ales acum când sunteți plecați în concediu și soția n-ar vrea să-și petreacă concediul în bucătărie:
 
   Cu cât iei mai târziu masa la restaurant cu atât cresc șansele de a avea mâncarea contaminată
Deși ți se poate părea că ești o persoană sofisticată dacă iei cina târziu la restaurant, cu cât timpul este mai aproape de închiderea restaurantului cu atât mai mari sunt șansele ca mâncarea ta să fie compromisă din cauza faptului că îngredientele au fost pregătite cu ore înainte, iar bacteriile au avut o mulțime de timp să se înmulțească.
   În plus, uleiul în care se prăjesc produsele nu are cum să fie proaspăt, ci folosit de multe ori de-alungul acelei zile/seri. Åži, în loc să-ți facă mâncarea crocantă, grăsimea va pătrunde în alimente. În același timp, la acele ore înaintate, bucătăria se află în faza de curățare a vaselor și riști ca soluția de curățenie să-ți contamineze mâncarea.
Soluția: Dacă tot preferi să iei masa seara la restaurant încearcă să comanzi ceva preparat la grătar sau fiert. De asemenea, este o idee bună să alegi ceva gătit (și nu o saladă crudă, de exemplu), astfel încât orice bacterie periculoasă să fi fost distrusă.
 
   Când iei masa la restaurant fii atent/ă la meniu pentru că e mai murdar decât scaunul de la toaletă
Meniurile sunt rareori curățate corespunzător și fiecare persoană care vine la restaurant pune mâna pe ele. Un test făcut la The Dr. Oz Show a scos la iveală că 7 din cele 7 meniuri de la restaurante diferite erau acoperite de bacterii, înclusiv E.coli și streptococul care cauzează pneumonia.
Soluția: Apucă meniul de colțul de sus și nu de partea de jos. Cei mai mulți oameni prind menul de partea inferioară așa că vei evita expunerea la bacterii.

   Dacă atunci când iei masa la restaurant muzica este prea tare vei exagera cu mâncatul
Cu când muzica este mai tare cu atât mai plin/ă de energie te simți – ceea ce înseamnă că vei mânca și vei pleca rapid, iar astfel profitul restaurantului va fi mai mare. Însă, din cauză că mănânci rapid, nu ai timp să realizezi că te-ai săturat. Prin urmare vei comanda mai mult și vei sfârși mâncând prea mult.
Soluția: Nu comanda totul odată. Comandă separat fiecare preparat pentru că astfel vei deține controlul și, prin urmare, vei mânca mai lent și mai puțin.
 
   Împachetează cu mâna ta ce a rămas neconsumat la masa la restaurant
Å¢ine minte că dacă nu ai consumat decât jumătate din cină, că nu există o cutie specială în care să fie pusă farfuria pe jumătate plină dacă vrei să iei restul la pachet. Mai mult ca sigur că farfuria ta va fi așezată lângă vasele murdare și lângă gunoi. Åži, din pricina grabei, produsele ar putea ateriza pe jos și de acolo vor fi puse rapid pe farfurie. Ca să nu mai vorbim că nu știi cine și cum umblă cu alimentele care pot fi împachetate de cineva cu mâinile goale și nespălate în prealabil.
Soluția: Cere mereu să să împachetezi singur/ă ce ți-a rămas de la cină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?