Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Ciuperci umplute


Ingrediente:
8 ciuperci mari
100g salam (poate fi de oricare)
100g brânză topită
100g cașcaval
2 linguri ulei
1 ceapă
3 căței de usturoi
2 ouă
1 lingură smântână
sare, piper, mărar verde
 
Mod de preparare:
Spălăm ciupercile, le îndepărtăm piciorușele, le sărăm și le lăsăm 10 minute pe un prosop de hârtie. Între timp, curățăm și tocăm mărunt ceapa și usturoiul, tăiem în cubulețe, salamul și piciorușele ciupercilor. Într-o tigaie, punem o lingură de ulei, când s-a încins, adăugăm ceapa și usturoiul, apoi ciupercile tăiate și salamul și lăsăm 2-3 minute la călit. Luăm tigaia de pe foc, adăugăm ouăle și jumătate din brânza topită, sare, piper și amestecăm totul bine. Trecem ciupercile pe sub un jet de apă, pentru a îndepărta excesul de sare, punem în fiecare ciupercuță câte puțină brânză topită, apoi umplem cu compoziția de mai sus. Acoperim fiecare ciupercă, cu cașcaval ras, în pic de smântână și o frunzuliță de mărar. Pregătim o tavă, cu hârtie de copt, așezăm ciupercile, le stropim cu restul de ulei și le dăm la cuptor, la foc mediu, pentru 45 minute. Se pot servi calde sau reci deopotrivă, ca fel principal sau aperitiv. Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?