Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Vrâncenii aduc un ultim omagiu lui Adrian Păunescu


Zeci de vrânceni au depus flori la sediul PSD Vrancea, ieri, și au aprins lumânări în memoria poetului Adrian Păunescu. Vrâncenii sunt așteptați și astăzi în fața sediului PSD pentru a aprinde o lumânare și a depune o floare. Organizația PSD Vrancea a deschis și o carte de condoleanțe în care vrâncenii pot transmite mesaje de încurajare familiei îndoliate, dar și regretele față de trecerea în eternitate a lui Adrian Păunescu. Sub fotografia poetului este scrisă și o strofă a uneia din poeziile sale memorabile: „Ne moare sufletul încet/Åži ne-necăm în contradicții/Azi fiți uniți în mod concret/Când mor poeții și artiștii”.
Vrâncenii care au trecut prin fața sediului PSD și-au scris în cartea de  condoleanțe părerile în legătură cu poetul. „A fost un mare om, ce nu va mai fi. Îți vom păstra în suflet amintirea de mare scriitor. Dumnezeu să te ierte!”, a scris o femeie. „A fost un om deosebit, care ne-a făcut să simțim ce este acea libertate prin intermediul Cenaclului Flacăra, în plin regim comunist, în care și numai ideea de libertate era crunt pedepsită”, a scris un focșănean, care l-a cunoscut pe Păunescu și care a participat la mai multe ediții ale Cenaclului Flacăra.
Scriitorul vrâncean Gheorghe Neagu a spus că regretă enorm dispariția poe-tului. „Regret nespus că nu mai e. Mă uimește câți prieteni are un scriitor român atunci când nu mai este în viață. Ultima dată am stat alături de Adrian Păunescu în urmă cu doi ani, împreună cu Grigore Vieru și Adrian Năstase la Mizil, și nu pot să spun decât că am pierdut un mare patriot, un mare prieten al limbii române și un scriitor foarte sincer”, ne-a spus scriitorul Gheorghe Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?