Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Numărul tentativelor de suicid, în creştere


Numărul tentativelor de suicid în rândul vrâncenilor este în continuă creștere, potrivit spuselor medicilor de la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani. Numai la sfârșitul săptămânii trecute, patru persoane au ajuns la UPU după ce au încercat să încheie socotelile cu viața din diverse motive. Două femei și doi bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 40 de ani, au încercat să se sinucidă, ingerând voluntar cantități mari de medicamente, asociate cu alcool sau diferite soluții toxice.
În cursul zilei de sâmbătă, un bărbat de 40 de ani din comuna Vânători și o tânără de 24 de ani, din Cîmpuri, au ajuns la UPU, după ce au înghițit 50 de grame de pulbere antiparazitară, respectiv medicamente, pentru a încheia socotelile cu viața.
Åži în cursul zilei de duminică, un bărbat din Golești și o femeie din cartierul focșănean Mândrești au ajuns la UPU, după ce au înghițit voluntar substanțe medicamentoase, cu scopul de a se sinucide. Pacienților li s-a efectuat terapia de urgență, iar în prezent sunt internați în Secția de Interne și Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență, aflându-se în afara oricărui pericol.

***
În ultimele luni, a crescut numărul vrâncenilor care ajung la spital în urma unor tentative de suicid. Din diverse motive, de la problemele financiare, dezamăgirile amoroase sau conflictele în familie, tot mai mulți vrânceni încearcă să-și pună capăt zilelor. Medicii spun că, în ultima perioadă, cei mai predispuși la asemenea tentative de suicid sunt tinerii, care ajung la UPU după ce ingerează medicamente sau alte substanțe chimice. Cu ajutorul medicilor, mulți dintre tineri scapă cu viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?