Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Proiect eligibil, exclus de la finanţare pe criterii politice


Proiectul privind „Modernizarea infrastructurii forestiere: Drumul forestier Glod, comuna Fitionești, județul Vrancea”, depus la finanțare prin Programul FEADR, Măsura 125, a fost exclus de la finanțare pe criterii politice, a acuzat primarul Iordache Cazacu. Edilul susține că proiectul a fost reportat deși investiția a fost inclusă pe lista celor eligibile, cu un punctaj maxim. De altfel, primarul este convins că nu va mai primi banii promiși pentru realizarea infrastructurii forestiere.
„Ni s-a comunicat că proiectul este eligibil, dar reportat și nefinanțat. N-am înțeles prea bine ce înseamnă asta, mi s-a părut ceva ambiguu, mai ales că investiția obținuse 65 de puncte din tot atâtea posibile. Am făcut contestație și acum aștept răspuns”, a afirmat Iordache Cazacu.
El este sigur că nu a beneficiat în această sesiune de cele 1,3 milioane de euro necesare modernizării infrastructurii forestiere din comună „doar pentru că este primar PSD”. „Altă explicație nu găsesc. Dacă proiectul nu era bine întocmit, ar fi fost respins. Dar la el s-a muncit din greu, într-un timp extrem de scurt și acest lucru ne-a costat foarte mulți bani. Mai bine ni se spunea să stăm liniștiți, că se dau bani doar pentru săli de sport construite în sate conduse de primari PDL-iști, unde au mai rămas trei bătrâni, nu pentru investiții serioase”, a mai spus primarul din Fitionești.
Edilul a arătat că implementarea imediată a proiectului ar fi rezolvat definitiv problema drumurilor din zonă și, din acest motiv, nu va renunța prea curând la el. „Am de gând să le adresez o scrisoare deschisă atât prim-ministrului Emil Boc, cât și președintelui Băsescu. Vreau să-i întreb: noi, primarii PSD, mai avem șanse să rea-lizăm ceea ce ne-am propus, pentru loca-litățile de care răspundem? Numai de la primarii PDL sau de la cei care susțin actuala putere se colectează taxe și impozite, ca să aibă acces la toate sursele de finanțare?  Nu avem dreptul la egalitate de tratament? Eu consider că suntem discriminați. Dacă va fi necesar, o să ajung și la instanțele europene, pentru că nu este primul proiect cu finanțare europeană care ne-a fost respins, deci nu cred că e vorba despre o întâmplare”, a concluzionat primarul Iordache Cazacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?