Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

„Pocalul de aur“ pentru cele mai bune vinuri de Vrancea


Concursul celor mai bune vinuri din Vrancea din cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2010” s-a încheiat ieri cu acordarea medaliilor de aur, argint și bronz. Totodată, a fost acordat și premiul special „Pocalul de aur” pentru vinul alb și roșu cu cel mai mare punctaj.
Astfel, premiul special și participarea la evenimentele organizate la Ambasada României din Ucraina și din Serbia a fost câștigat, la vin roșu, de societatea Apcovin cu un Cabernet Sauvignon din 2009, iar la vin alb de Mera Com International cu o Fetească Regală din 2009. Juriul a acordat 10 medalii de aur, 16 medalii de argint și 9 de bronz.
„Mă bucur că sunt 109 probe din care 76 de vin alb, două de roze și 31 de vin roșu. S-au înscris 38 de participanți dintre care 21 persoane fizice și 17 societăți mici și mijlocii, toți din Vrancea”, a declarat Georgel Costache, președintele juriului, vicepreședintele Asociației Degustătorilor din România. La concurs au fost formate două comisii a câte cinci degustători. Pentru a-și neutraliza gustul de la o degustare la alta, membrii din comisie au avut la dispoziție mere, pâine fără sare, apă plată și cașcaval. Vinurile au primit câte două rânduri de cifre pentru a nu se ști producătorul vinului.
Fiecare pahar de vin a fost notat cu o valoare între 0 și 100 de puncte pentru aspect, limpiditate, culoare, miros, gust și apreciere generală. Cu toate că notarea a fost ri-guroasă, Georgel Costache a recunoscut că majoritatea vinurilor de ieri au fost de o calitate ridicată. Punctajul a fost adunat la final și cel mai bun a câștigat.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?