Ediția: Vineri 19 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Vineri 19 iulie 2024 Nr. 6674

GALERIE FOTO: Dezbatere privind prevenirea violenţei şi a consumului de droguri


   Polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul IPJ Vrancea și de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog s-au întâlnit, ieri, cu elevii celor două licee din Panciu pentru o dezbatere privind prevenirea violenței și a consecințelor consumului de substanțe halucinogene. Comisarul Monica Manolache, de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, a anunțat că, și în 2013, Poliția Română va continua derularea programelor de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, a infracțiunilor comise cu mare violență, a furturilor din locuințe, precum și a accidentelor rutiere.
   Monica Manolache a recunoscut că nu întotdeauna polițiștii ajung să cunoască toate cazurile de violență din școli, întrucât conducerea lor „ține la secret aceste situații, care ies la iveală doar atunci când sunt foarte grave”. „E vorba de imaginea liceului, de toleranță, de ideea că «merge de data asta, și data viitoare anunțăm la Poliție». De aceea nu avem o situație foarte clară a faptelor”, a explicat aceasta.
   Liceenii au aflat de la subcomisarul Răzvan Candrea, de  la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, cum pot recunoaște semnele care prevestesc un act de violență din partea celor din jur și au fost învățați cum pot evita ei înșiși să se manifeste violent cu ceilalți. Acesta i-a mai  sfătuit să nu-și rezolve conflictele personale prin violență și să nu încerce să-și facă singuri dreptate atunci când se simt lezați.

Violența pe internet

   Monica Manolache a atras atenția celor prezenți că anumite forme de violență se pot manifesta și pe Internet. „Vă recomand să aveți mare grijă cui dați accept pe aceste rețele și cu cine sunteți prieteni pe Internet deoarece în spatele fotografiei de profil se poate ascunde o cu totul altă persoană. Aveți grijă cu cine împăr-țiți toate datele personale și poze ale prietenilor voștri, fără acceptul lor, pentru că acest lucru este interzis”, a avertizat comisarul Monica Manolache.
   În încheierea dezbaterilor, primarul Ion Petre le-a mulțumit reprezentanților IPJ Vrancea pentru inițiativa de a organiza un astfel de eveniment la Panciu, asigurându-i, și pe viitor, de sprijinul total al autorităților locale în desfășurarea acțiunilor de prevenire a violenței și a delincvenței în rândul tinerei generații. „Noi încercăm să vă ferim de tot ce e rău, dar extraordinar ar fi să înțelegeți și să vă protejați singuri, pentru că așa vă așteaptă zile mai frumoase, o viață frumoasă, un viitor reușit. Cu cât mai puține elemente rele, cu atât va fi mai bine în comunitate, în familie și în școală. Asta va însemna că ne-am făcut cu toții datoria și că voi ați înțeles bine ce vă este folositor”, a concluzionat Ion Petre.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?