Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Beneficiile sucurilor naturale


Sucurile se prepară din fructe și legume proaspete, stoarse; sucurile se prepară zilnic, ca să fie proaspete, condiție esențială pentru calitatea lor.
Sucurile de fructe și legume dau un plus de vitalitate organismului, stimulează digestia, contribuie la ameliorarea unor afecțiuni și dau un plus de frumusețe tenului.
Curele bogate în fructe și legume scad riscul bolilor dege-nerative cronice, incluzând cancer, diabet și boli de inimă.
 Sucurile trebuie băute imediat după ce le faceți, cel mai potri-vit este până într-o jumătate de oră, pentru a putea beneficia de efectele curative ale acestora. Sucurile puse în frigider își pierd valoarea nutrițională repede, dacă fructele sau legumele sunt stoarse enzimele naturale din suc încep să elimine ceilalți nutrienți.
Sucul de lămâie: ajută la combaterea oboselii, în convalescență, ulcer gastric, întărește sistemul imunitar;
Sucul de afine: este folosit în afecțiuni precum: colite, diaree, dizenterie, colibaciloză, previne infecțiile urinare;
Sucul de mere: ajută la refa-cerea sistemului imunitar, boli reumatice, gută, constipație, astenie, arteroscleroză;
Sucul de grepfruit: oboseală, anorexie, insuficiență hepatică, fragilitate vasculară;
Sucul de portocale: arteroscleroză, febră, convalescență, util organismului copiilor în perioada de creștere;
Sucul de cartofi se folosește în tratamentul ulcerului gastric, duodenal și al diabetului ;
Sucul de ceapă, amestecat cu suc de țelină sau de morcovi este util în diabet, boli reumatice, prostată, edeme;
Sucul de morcovi este folosit în combaterea ulcerului gastric și duodenal, colită, diaree, constipație, boli hepato-biliare, intoxicații, boli de piele, îmbătrânire precoce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?