Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Liderii opoziţiei cer demisia premierului Boc


Președinții PSD, PNL și PC – Victor Ponta, Crin Antonescu și Daniel Constantin – îi cer demisia premierului Emil Boc, ca unică soluție de restabilirii a normalității în România.
„Facem (…) un apel la rațiunea și luciditatea dumneavoastră în vederea soluționării revendicărilor protestatarilor și vă cerem instaurarea urgență a unui climat economic și social stabil. Așa zisele măsuri ale Guvernului Boc nu numai că nu au reformat România, ci au generat un haos social. Păcăleala la care ați supus o țară întreagă, vis-a-vis de acordarea stimulentelor, vă decredibilizează total, dacă mai era cazul, demisia fiind singura soluție care ar putea restabili normalitatea în România”, afirmă cei trei lideri ai opoziției într-o scrisoare adresată vineri șefului Executivului.
Ponta, Antonescu și Constantin consideră protestele începute miercuri la Ministerul Finanțelor Publice și joi la Ministerul Educației drept punctul culminant al unei situații scăpate cu totul de sub control de către Guvern.
„Atmosfera socială din România a depășit demult granița de maximă tensiune și riscă acum să degenereze, pe fondul disperării, în revolte sociale. Contextul actual este generat de un nivel de trai situat sub limita existenței, imposibil de acceptat în România de azi”, precizează sursa citată.

Liderii PSD, PNL și PC susțin că reacția protestatarilor este una normală, declarându-se solidari față de aceștia.
„Este de neconceput să supraviețuiești cu un salariu de sub 600 lei pe lună, cum este cazul unora dintre angajați. În contextul în care pe agenda publică se regăsesc subiecte precum creșterea prețurilor la gaze, gigacalorie sau alimente, odată cu iminenta venire a iernii protestul salariaților de la Finanțe și al celorlalți protestatari este complet justificat”, spun cei trei lideri politici în scrisoarea adresată premierului Emil Boc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?