Patru noi magistrați la Judecătoria Focșani; unul dintre ei este fiul profesorului Atarcicov

0
5651

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat săptămâna trecută, „decretele de numire în funcția de judecător sau procuror a candidaților admiși la concursul de admitere în magistratură organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, prin intermediul Institutului Național al Magistraturii, în perioada 12 iulie 2022 – 02 martie 2023”, după cum se arată pe site-ul președinției. Printre aceste numiri sunt și patru la Judecătoria Focșani. Este vorba despre judecătorii: Nicoleta Lepădatu, Geanina Șoloiu, Adrian-Costin Atarcicov și Gabriela Țarălungă.

Adrian-Costin Atarcicov este fiul consilierului județean Adrian Atarcicov, profesor de istorie la Colegiul Național „Unirea” Focșani. Adrian -Costin Atarcicov a lucrat în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, având gradul de comisar.

Concursul de admitere în magistratură a presupus susținerea unui test grilă de verificare a cunoștințelor juridice, două probe scrise de verificare a cunoștințelor juridice, testarea psihologică și, în ultimă fază, interviul. La concurs s-au putut înscrie doar absolvenții de Drept care au o vechime în specialitate de minim 5 ani. Au fost admise dosarele a 1.195 de candidați din toată țara, însă în urma rezultatelor obținute la probele anterioare, interviul a fost susținut doar de 145 de absolvenți de Drept. Concursul a fost organizat pentru ocuparea a 100 de posturi de judecător la judecătorii și 40 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătoriile din toată țara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here