Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Activităţi preventive în şcoli


Crima de la Craiova a pus autoritățile pe jar. După ce un tânăr de 17 ani a fost înjunghiat în apropiere de unitatea de învățământ la care învăța, polițiștii vrânceni vor intensifica activitățile de prevenire și combatere a delincvenței juvenile. La aceste acțiuni vor participa polițiștii de la Ordine Publică, de la Serviciul Rutier și cei de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității.
Principalele obiective ale acțiunii le constituie asigurarea unui climat corespunzător desfășurării normale a procesului instructiv-educativ în instituțiile de învățământ preuniversitar și verificarea privind asi-gurarea climatului de si-guranță publică în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar 2010-2011. Polițiștii vor încerca să identifice persoanele care nu-și justifică prezența în incinta și în zona adiacentă a unităților de învățământ, dar și elevii problemă sau care absentează în mod regulat de la cursuri, precum și locurile pe care aceștia le frecventează. Nici admi-nistratorii barurilor din zona școlilor nu vor scăpa de verificări, mai ales în ceea ce privește produsele pe care le vând copiilor.
La avizierele unităților de învățământ vor fi reactualizate afișele care conțin recomandări cu ca-racter preventiv și datele de contact ale polițiștilor care au în responsabilitate unitatea respectivă. Polițiștii se vor întâlni cu elevii și vor discuta și despre consecințele pe care le are comiterea unei infracțiuni, dar și moda-litățile de autoprotecție. „Pentru a nu avea incidente nedorite, polițiștii vin cu următoarele recomandări: nu încurajați violența și nu proferați injurii! Acestea sunt cauze care duc la declanșarea unor conflicte și pot ge-nera violența. Nu vă faceți singuri dreptate! Unele gesturi pot avea consecințe grave! Nu dați frâu liber sentimentelor de ură, invidie, laudă și grandomanie și evitați persoanele mai irascibile și puse pe ceartă”, se arată într-un comunicat al IPJ.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?