Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Karateka de la CS Unirea Focşani şi Dinamic Panciu, pe podium la Campionatul Mondial şi Cupa Mondială


Bilanț excelent al sportivilor de la secțiile de karate ale cluburilor CS Unirea Focșani și Dinamic Panciu la ediția din acest an a Campionatului Mondial SKDUN și Cupa Mondială, întreceri care s-au desfășurat în localitatea Lons-le-Saunier din Franța și unde au participat aproximativ 550 de sportivi din 36 de țări. Vrâncenii și-au reconfirmat valoarea și au urcat pe podium la toate categoriile de concurs. Clubul Sportiv Unirea Focșani se mândrește cu șase medalii la „18th SKDUN Gichin Funakoshi World Shotokan Karate Championships”. Cel mai bun sportiv al secției de arte marțiale, Robert Giurgea a cucerit trei medalii: două de aur la categoria tineret individual, -80 de kilograme și la categoria tineret echipe mixte și una de bronz la categoria seniori echipe mixte. Un alt sportiv al CS Unirea, Alexandru Palmă, a obținut titlul mondial cu echipa României de cadeți și medalia de aur cu echipa Națională la cadeți mixt, iar în întrecerea individuală, Alexandru Palmă a cucerit medalia de bronz la categoria +65 de kilograme, iar Mihai Broină a ratat podiumul în proba de kata cadeți, ocupând în final locul 4. La Cupa Mondială organizată tot în Franța, sportivii de la CS Unirea au fost la înălțime și au urcat de două ori pe podium, prin Alexandra Rogojinaru și Cosmin Chiriță, dar evoluții bune au avut și Răzvan David și Ionuț Mălinoiu, sportivi aflați la prima lor participare într-o competiție de talie mondială. „Sunt rezultate deosebite pentru noi care dovedesc că perioada de pregătire pe care am efectuat-o înaintea Campionatului Mondial s-a făcut cu muncă și seriozitate. La ediția din acest an a competiției din Franța, alături de lotul din Congo, România a fost din nou la înălțime”, ne-a declarat sensei Aurel Giurgea (CS Unirea Focșani). Un alt club vrâncean, Dinamic Panciu, a avut doi copii care s-au remarcat la Cupa Mondială. Cristina Surugiu a ocupat locul I la categoria -45 kilograme, proba kumite și Eduard Crucianu a fost al doilea la categoria -35kg, proba kumite. Deși nu au prins podiumul, comportări remarcabile în cadrul întrecerii din Hexagon au avut Andrei Stanciu (locul 8 din 32 de concurenți), Andrei Radu și Andrei Furtună.  „Medaliile obținute la Cupa Mondială sunt rodul unei munci depuse în ultima perioadă. Mulțumesc sportivilor pentru dăruire și în special părinților pentru că au asigurat suma necesară deplasării în Franța”, ne-a declarat sensei Marius Cojocaru, antrenorul sportivilor din Panciu. 
Rezultatele sportivilor vrânceni la Campionatul Mondial SKDUN și Cupa Mondială
CS Unirea Focșani: Robert Giurgea (două medalii de aur și una de bronz), Alexandru Palmă (două medalii de aur și una de bronz), ambii la „Mondiale”; Alexandra Rogojinaru și Cosmin Chiriță – medalii de aur la Cupa Mondială.
CSM 2007 Focșani: Andreea Arginteanu – medalie de argint la kumite și argint cu echipa de cadeți a României la Campionatul Mondial; Nicoleta Petrea – medalie de bronz în proba de kumite la Cupa Mondială, Daniel Fusaru (sportiv legitimat la Dinamo București) – medalia de aur cu lotul național al României în proba de kata  și medaliile de argint la proba individuală și cu echipa mixtă a României la Campionatul Mondial SKDUN.
CS Dinamic Panciu: Cristina Surugiu – medalie de aur la categoria copii (născuți în anul 1997), kumite, -45 de kilograme și Eduard Crucianu – medalie de argint la categoria copii (născuți în anul 2000), kumite, -35 kilograme, ambii la Cupa Mondială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?