Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Au vândut cânepă oamenilor legii


Trei tineri au fost arestați preventiv, ieri, de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Biroul Teritorial Vrancea, fiind acuzați de trafic de droguri.
Joi seara, polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Vrancea i-au prins în flagrant pe George M., de 21 de ani, din Focșani, și pe Eduard C., de 24 de ani, din Vânători, care aveau asupra lor cantitatea de 400 g canabis. Probabil că cei doi au fost filați mai multă vreme de polițiști și procurori.
Surse oficiale susțin că ambii tineri au mers la Sihlea, cu câteva zile înainte,  iar de pe un câmp au cules cânepă, cultivată cel mai probabil de țăranii care nu vor ca animalele să le invadeze culturile. Au umplut o pungă, numai bine pentru a le da polițiștilor o pradă bogată. Ajunși în Focșani, l-au contactat pe unul dintre polițiștii sub acoperire, căruia i-au propus afacerea. Au cerut pe marfă peste 3.000 de lei. Cumpărătorul a spus că se va întoarce în scurt timp cu banii, așa că au fixat ca loc de întâlnire o parcare din centrul municipiului lângă parcul central. La ora fixată, cel care s-a dat drept cumpărător a venit cu 750 de euro… și cu polițiștii de la Crimă Organizată în urma sa. Suspecții au fost săltați și duși la sediul Parchetului. Asupra lor a fost găsită cantitatea de 400 de grame de canabis. Martoră la flagrant a fost și prietena unuia dintre ei, respectiv o tânără din Panciu. George și Eduard au fost audiați toată noaptea. Toți trei sunt la primul contact cu legea penală. Ieri, în urma declarațiilor date de suspecți a mai fost reținut și Daniel P. și audiate alte persoane, în calitate de martori. În jurul orelor 17.00, toți trei au fost prezentați Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă. Cei trei învinuiți au primit mandate pentru 29 de zile.

„Cercetările sunt continuate sub directa coordonare a procurorilor din cadrul DIICOT- Biroul Teritorial Vrancea, în vederea documentării întregii activități infracționale a grupului”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?