Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

O tânără a furat bijuterii în valoare de 50.000 lei din casa femeii care o găzduia


Polițiștii de la Poliția municipiului Focșani au soluționat, în ultima perioadă, mai multe dosare înregistrate cu ceva timp în urmă. Printre cazurile rezolvate parțial se numără și cel al unei fete de 18 ani, din Bârsești, care a sustras din casa gazdei sale bijuterii în valoare de 50.000 lei. Polițiștii au reușit să recupereze un sfert din prejudiciu. Un alt caz soluționat are legătură cu o femeie care și-a pus carburant în rezervorul mașinii, dar a plecat fără să plătească. În acest caz, prejudiciul a fost recuperat în totalitate.
   
    Polițiștii de la Poliția municipiului Focșani au soluționat, în ultima perioadă,  mai multe dosare înregistrate inițial cu autor necunoscut. De asemenea, au recuperat prejudicii create ca urmara comiterii de infracțiuni.
    Unul dintre dosarele în care s-a reușit recuperarea unei părți dintr-un prejudiciu de aproximativ 50.000 lei are legătură cu o tânără de 18 ani, din Bârsești, care i-a furat gazdei sale toate bijuteriile. Potrivit polițiștilor, în perioada septembrie 2014 – martie 2015, fata a sustras, din locuința unde era găzduită, bijuteriile unei femei de 47 ani, din Focșani, Camelia M.. Prejudiciul a fost evaluat la aproximativ 50.000 lei, fiind recuperat până în prezent în proporție de 25%. „Pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică necesar desfășurării normale a activității economice și social-culturale, efectivele Poliției Municipiului Focșani împreună cu cele ale Poliției Locale și ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea, în perioada 05.10.2015 – 11.10.2015, au efectuat un complex de activități pentru prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere relațiilor de conviețuire socială. În această perioadă au fost organizate 5 acțiuni, ocazie cu care au fost constatate 9 infracțiuni și au fost cercetate 16 persoane. De asemenea, au fost reținute 16 certificate de înmatriculare, 8 permise de conducere și 426 contravenții aplicate, din care 397 la regimul rutier, 20 la Legea 61/1991și 3 la Legea 12/1990”, se arată într-o informare a IPJ Vrancea. 

   Cercetat pentru că i-a furat banii unui bătrân

    Polițiștii focșăneni au mai „pus mâna” și pe un bărbat de 38 de ani, din Bârlad, bănuit că ar fi furat banii unui bătrân, pe care acesta îi avea în buzunarul de la spate al pantalonilor. „Astfel, pe data de 10 octombrie a.c., cu ocazia organizării pe raza municipiului Focșani a Festivalului Viei și Vinului și a Zilei Recoltei, s-au desfășurat activități pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor de furturi de și din buzunare, poșete și genți. Cu această ocazie a fost depistat un bărbat, de 38 ani, din municipiul Bîrlad, județul Vaslui, care i-a sustras unui bătrân, de 73 ani, din comuna Vulturu, suma de 800 de lei din buzunarul de la spate al pantalonilor. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale”, spun oamenii legii.

   A pus carburant în rezervor, dar a plecat fără să plătească

    În aceeași perioadă, polițiștii focșăneni au stabilit și cine este persoana care, pe 1 septembrie, a alimentat de la o stație peco și a plecat fără să plătească. Odată cu identificarea șoferiței, oamenii legii au recuperat și prejudiciul. „La data de 1 septembrie a.c., o femeie, de 51 ani, din comuna Nereju, a alimentat în valoare de 200 RON autoturismul personal la o stație de carburanți din municipiul Focșani și a plecat fără să plătească. În urma cercetărilor efectuate, femeia a fost depistată de polițiști, prejudiciul fiind recuperat în totalitate”, se mai arată în informarea poliției.
    Oamenii legii mai fac precizarea că în intervalul 5-11 octombrie au fost intensificate activitățile specifice, pe segmentele unde au fost înregistrate anumite vulnerabilități, în special în zonele aglomerate, desfășurând un complex de activități axat în special pe prevenirea și combaterea infracțiunilor contra persoanei și patrimoniului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?