Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Elevii au grijă de mediul înconjurător


Elevii de la Colegiul Național „Unirea” din Focșani, ecologi convinși, au fost premiați sâmbăta trecută, în cadrul Concursului național „Åžcoli pentru un viitor verde”. Participarea la festivitățile ce au avut loc la București, a fost o onoare pentru elevii focșăneni, deoarece au fost selectați din cele peste 2.300 de echipe participante la concurs, la nivel național.

Astfel, Colegiul Național „Unirea” a fost reprezentat la București de profesorul coordonator Aneta Popa și de cinci elevi, membri ai echipei verzi. Evenimentul a pus accentul pe va-loarea indiscutabil de mare a naturii și a resurselor acesteia. Pentru a demonstra dragostea și prețuirea lor nemărginită pentru mediul înconjurător, elevii au pregătit special pentru evenimentul de la București un program artistic, ce le-a pus în valoare talentul actoricesc. De altfel, mesajul pe care au încercat să îl transmită deopotrivă copiii și cadrele didactice a fost acela că toți trebuie să învețe să iubească natura, dar mai presus de toate să o respecte. Numărul mare de acțiuni voluntare la care au luat parte elevii, le dau speranță profesorilor că nu este totul pierdut și că încă se mai poate face ceva pentru a proteja natura. „Problemele mediului trebuie să devină o prioritate a fiecărui om, nu trebuie să rămânem pasivi la ceea ce se întâmplă cu viitorul nostru și al generațiilor care vin. În încercarea de a clădi o societate modernă, trebuie să conștientizăm în primul rând, impactul pe care îl are fiecare dintre noi asupra planetei. Pentru că peisajul se reinventează permanent, atitudinea noastră este necesar să se remodeleze ca un firesc al evoluției. Îndemnul nostru este acela de a vă alătura echipei verzi și pe viitor de a persevera în numeroasele proiecte pe care le desfășurăm și de a corobora spiritul verde unirist”, a declarat Aneta Popa, coordonatorul proiectului din cadrul Colegiului Național „Unirea”.
Concursul „Åžcoli pentru un viitor verde” a fost demarat de asociația cu același nume, organizația ecologistă „World Fund for Nature” și editura CD Press. Programul s-a derulat pe trei secțiuni, respectiv pipo (3-7 ani/grădiniță), doxi (7-11ani\  ciclul primar) și Terra Magazin ( 11-18 ani\ clasele gimnaziale și liceale), iar în joc au fost puse premii și mențiuni în valoare de 10.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?