Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Liberalii cer demisia directorului CUP


Deputatul liberal Nini Săpunaru a cerut schimbarea din funcție a directorului Companiei de Utilități Publice Focșani, Gheorghe Vasilescu, pentru majorarea „pe ascuns” a prețului la apa rece și canal. Directorului de la CUP i se reproșează în special modul în care a fost făcută majorarea, fără informarea consilierilor și a cetățenilor din Focșani. Deputatul liberal a afirmat, într-o conferință de presă, că directorul CUP Focșani ar fi trebuit să îi informeze pe consilierii locali și pe cetățenii din Focșani despre această majorare a tarifelor la ședința din septembrie 2009, când a fost aprobată delegarea gestiunii serviciului de alimentare cu apă și canalizare.
„Domnul Vasilescu ar fi trebuit să își dea demisia sau să fie demis. Nici măcar în referatul atașat proiectului de hotărâre din acea ședință nu se menționează despre acest lucru. Consilierii locali l-au întrebat pe directorul CUP ce presupune noul contract dar nu a spus nimic despre modificarea tarifelor”, a afirmat de-putatul PNL, Nini Săpunaru.
De acuzațiile liberalului nu a scăpat nici primarul Decebal Bacinschi, singurul care îl poate schimba pe directorul Vasilescu. Liberalii spun că primarul ar fi trebuit să fie cel care ia atitudine față de modul în care se derulează lucrurile la CUP. „CUP a devenit o chestie absconsă, nimeni nu întreabă ce se întâmplă acolo. Sunt lucruri pe care domnul primar le-a scăpat din mână. Domnul primar nu mai deține controlul acestei societăți. Bacinschi stă de pomană 4 ani de zile la primăria Focșani”, a încheiat deputatul liberal.

Tarife duble

La nivelul municipiului Focșani, CUP a majorat prețurile la apa rece și canal din luna august. Prețul metrului cub de apă rece a crescut de la 2,40 lei la 2,52 de lei iar la canal de la 0,82 la 1,98 de lei. Oficialii CUP au anunțat că tarifele vor crește treptat până în 2013 ajungând la un preț final de 2,85 lei/metrul cub de apă rece și 2.14 lei pentru canal.
Oficialii de la CUP spun că această majorare se datorează noii investiții în stația de epurare a municipiului, finanțată printr-un program ISPA.
Pe perioada implementării Programului Sectorial Operațional de Mediu se aplică prevederile Contractului Unic de Delegare și ale Contractului de Finanțare dintre Ministerul Mediului și Pădurilor, în calitate de Autoritate de Management și CUP S.A. Focșani.
„Prețul s-a majorat conform contractului și a fost stabilit de experții financiari. Până în 2013 va crește prețul la apă în fiecare an. Această stație a fost făcută cu bani de la Uniunea Europeană dar necesită anumite costuri de întreținere”, a afirmat Flaviu Åžerbu, de la Biroul Relații Publice din cadrul CUP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?