Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Revolta tarabagiilor din Piaţa Moldovei


Proprietarii tarabelor cu haine și încălțăminte din Piața Moldovei s-au revoltat, ieri, nemulțumirea lor constând în faptul că nu au nicio condiție și că sunt nevoiți să plătească și în zilele în care nu sunt la piață. Până ieri, oamenii spun că au plătit 18 lei pe zi chiria, dar că de astăzi, suma se va ridica la 24 de lei.

Gigi Jipa, de la Administrația Piețelor, venit după banii de chirie, nu a dorit să comenteze în niciun fel situația și s-a făcut nevăzut. Oamenii spun că deși plătesc destul de mult pe zi și nu de puține ori aduc bani de acasă, nu au nici măcar un tomberon în care să pună gunoiul după ce mătură. „Suntem necăjiți și ne tot mută de colo colo. Ei ne scot tarabele dacă nu venim o zi. Avem și noi copii, avem necazuri, trebuie să ne câștigăm și noi existența din ceva. Am două mese și plătesc 36 lei pe zi și nu avem niciun fel de condiție. Da, stăm aici pentru o bucată de pâine. Am în plus o jumătate de metru și vor bani și pentru asta, dar chiar așa?! Vin pe capul nostru și ne cer bani și pentru asta! De multe ori plec de aici fără bani. Vor să-mi strâng tot de aici și să le dau tot ce am! Nu se mai poate așa ceva! Când plouă noi suntem inundați aici. Mi-am luat gumarii în picioare și am scos apa care era aici. Când ninge, e vai de noi. Nu avem nici măcar un tomberon în care să aruncăm gunoiul. Åži în plus mai plătim și paznic. Să ne lase în pace să câștigăm și noi o pâine. Am ajuns de râsul lumii și nu se mai poate trăi în țara asta”, a declarat Mariana Sava.

Marfa prăfuită din cauza condițiilor

Comercianții spun că nimeni nu le cumpără marfa pentru că este prăfuită stând afară și că nu este normal să fie taxați pentru zilele în care nu pot ajunge la tarabă. Ei au mai spus că cei din administrația pieței le-au cerut să-i anunțe când nu vin. Oamenii au explicat că nu pot face acest lucru pentru că nu au de unde să știe când li se face rău sau când au o înmormântare. O altă situație și mai delicată este apa de ploaie care se adună în fața tarabelor, transformându-se în adevărate lacuri. În felul acesta, clienții nu mai trec pe la comercianți.  „Dacă ne îmbolnăvim și nu putem ajunge o zi, ei ne obligă să plătim chiria pe ziua aceea. Dacă eu nu câștig niciun leu, de unde să dau bani. Pentru astăzi (ieri – n.r.) am adus bani de acasă. Nu mai putem nici noi, avem copii pe care trebuie să-i întreținem. Plătim o grămadă de bani lunar și nu beneficiem de nimic. Nimeni nu a venit să stea de vorbă cu noi”, a spus și Rita Gheorghe. Oamenii spun că nu este corect să fie puși să plătească degeaba. Prezent la fața locului, Gigi Jipa de la Administrația Piețelor nu a vrut să comenteze în niciun fel nemulțumirile oamenilor și nici situația în care aceștia se găsesc. Întrebat de reporterii noștri, a făcut stânga împrejur și s-a făcut nevăzut printre tarabele din Piața Moldovei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?