Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

PSD doreşte un proiect politic comun cu opoziţia democratică


Partidul Social Democrat dorește să existe loc pentru un proiect politic comun cu opoziția democratică, fie că este vorba despre PC, PNL sau UDMR, a declarat, ieri, președintele formațiunii, Victor Ponta, în deschiderea Comitetului Executiv Național al PSD.
„Trebuie să găsim orice cale de colaborare cu orice forță democratică, mergând pe drumul anti-Băsescu, anti-PDL”, a spus Ponta, precizând că în interiorul PSD nu se doresc mari schimbări, față de cele anunțate la ultimul congres.
„Cred că trebuie să fim consecvenți în direcția față de PDL și Traian Băsescu. (…) Decizia Congresului a fost foarte clară și acest gen de consecvență ne-a adus, de fapt, la 40% în sondaje, pe o poziție de fapt nu constructivă, ci cu măsuri alternative. Am făcut programul de guvernare, venim la departamente de fiecare dată”, a argumentat li-derul PSD.
El a mai spus că PSD trebuie să fie pregătit ca, din februarie – martie 2012, „să preia o guvernare din mers”, și acest lucru trebuie acum arătat cetățenilor.

Un model de societate bazat pe valorile stângii

„Cred că simțiți că foarte mulți militanți sunt mulțumiți că ne comportăm ca un partid de stânga și o strategie de ajungere la guvernare singuri sau cu alți parteneri va fi în funcție de decizia lor. Decizia noastră este de avea, totuși, și de a stimula o opoziție unită, să fim corecți față de celelalte partide de opoziție. Nu vă cer, ca o dorință creștină, să întoarcem mereu și obrazul celălalt, dar vă cer să fim consecvenți și să lăsăm loc de discuții și de proiect politic comun cu forțele democratice – că e vorba de PNL, că e vorba de PC, că e vorba de UDMR – obligația noastră este să creăm un proiect politic care să aibă succes împotriva lui Băsescu și a lui Boc și să dea încredere că vom putea construi după aceea în locul a ceea ce au distrus până acum. Asta nu înseamnă să renunțăm la ideile și la principiile noastre de stânga. Ca principiu, cei care vor să vină alături de noi trebuie să înțeleagă că există lucruri concrete, din politicile de centru stânga, care fac bine României și nu trebuie să se oprească de lucruri ideologice”, a mai spus președintele PSD.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?