Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Înmatricularea autoturismelor second-hand, doar cu certificat pentru TVA


Persoanele neînregistrate în scopuri de TVA nu mai pot înmatricula vehiculele provenite din spațiul intracomunitar fără să facă dovada plății TVA, în cazul mașinilor noi, sau fără să prezinte un certificat care îi scutește de această taxă, în cazul celor uzate. Astfel, potrivit unui Ordin al ministerelor Administrației și Internelor și al Finanțelor Publice, intrat vineri în vigoare, persoanele care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA și solicită înmatricularea unui mijloc de transport nou achi-ziționat din spațiul intracomunitar vor trebui să depună un „Certificat privind atestarea plății taxei pe valoarea adăugată, în cazul achizițiilor intracomunitare de mijloace de transport noi”, emis de Agenția Naționale de Administrare Fiscală.
În cazul achiziției unui vehicul second hand, persoana care solicită înmatricularea trebuie să prezinte un document care atestă că mașina nu intră sub incidența plății TVA.
Această reglementare nu se aplică și în cazul persoanelor juridice, însă, conform noilor norme, acestea vor fi verificate pe cale informatică dacă sunt înre-gistrate în scopuri de TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?