Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Onorarii restituite


Din totalul de plângeri înregistrate la Baroul Vrancea, împotriva unor avocați care nu și-ar fi făcut meseria cu simț de răspundere, în numai zece cazuri au fost restituiți banii plătiți.
Decanul Baroului Vrancea, avocatul Ticu Burcă, spune că astfel de plângeri sunt frecvente. Acesta a afirmat că, în general, cei care depun plângeri sunt influențați de alte persoane și susțin că onorariul ar fi prea mare sau că serviciile nu au fost de calitate. „Sunt frecvente cazurile în care clienții sunt nemulțumiți de avocați, dar nu e vorba despre modul în care își desfășoară profesional  activitatea. Sunt unii care sunt influențați. Numai în cazul în care se dovedește că plângerea este întemeiată, banii sunt restituiți. Anul acesta, în numai zece cazuri s-a dispus această măsură”, a precizat Ticu Burcă.
Decanul Baroului Vrancea mai spune că pentru ca onorariul să fie restituit, trebuie îndeplinite niște condiții, cum ar fi ca apărătorul să nu se fi prezentat la procese, să fi uitat sau să fi omis să formuleze o cale de atac sau să vorbească urât clientului pe care îl reprezintă. Dacă niciuna dintre aceste condiții nu este întrunită și omul își întemeiază plângerea mai mult pe soluția primită în instanță, nu va primi plata înapoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?