Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Gură de oxigen pentru farmacii


În urma unei rectificări bugetare, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vrancea a primit bani pentru efectuarea de plăți către farmacii. Banii au venit cum nu se poate mai bine, farmaciile ne-maiavând fonduri de la sfârșitul lunii iunie.
Fondurile rămase disponibile, care până acum erau pe minus, sunt în sfârșit pe plus. „În luna septembrie 2010, Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea a achitat farmaciilor cu care se află în relație contractuală suma de 5.012 mii lei, reprezentând consumul de medicamente aferent lunilor noiembrie-decembrie 2009”, a declarat Iustina Micu, purtătorul de cuvânt al CJAS Vrancea.

***

Prin rectificarea bugetară, fondurile alocate Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea au fost suplimentate pentru medicamente cu și fără contribuție personală, cu suma de 39.590 mii lei, astfel încât să se asigure plata consumului de medicamente rămas neachitat din anul 2009, precum și plata medicamentelor eliberate în ia-nuarie și, parțial, în februarie a.c.. „Este cunoscut faptul că, potrivit normelor legale în vigoare, decontarea medicamentelor cu și fără contribuție personală pentru activitatea curentă a anului 2009 se efectuează în ordine cronologică până la 180 de zile calendaristice de la data validării facturilor. Factura se va valida în sensul «bun de plată» de către Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea”, a adăugat purtătorul de cuvânt al CJAS Vrancea.
De asemenea, din creditele de angajament aprobate la capitolul medicamente cu și fără contribuție personală, în valoare de 47.147 mii lei, se poate asigura eliberarea de medicamente inclusiv pentru luna septembrie 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?