Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Dispărut de la nebuni, găsit la Buzău


Un adolescent de 16 ani, fugit de la Spitalul de Neuropsihiatrie din Dumbrăveni, a fost găsit la Buzău. Acum, băiatul este la Adăpostul Temporar pentru Copilul Delincvent și din Stradă dar ar putea ajunge pe drumuri pentru că la Dumbrăveni nu mai este primit. Instituțiile abilitate pentru a rezolva astfel de cazuri par să nu aibă soluții. Mai mult, băiatul a fost coautor la o faptă de omor și a ajuns la Dumbrăveni printr-o sentință judecătorească.

Un adolescent de 16 ani, care în urmă cu aproape un an a fugit de la Spitalul de Neuropsihiatrie din Dumbrăveni a fost găsit la Buzău. Acum, acesta nu mai este primit la spitalul din care fugise și ar putea ajunge pe stradă, în condițiile în care în urmă cu doi ani a fost complice la o infracțiune de omor. Într-un comunicat de presă al IPJ Buzău se arată că sâmbătă seara, în timp ce efectuau serviciul de patrulare intercomunală, polițiști din cadrul Postului de poliție Scorțoasa și de la Poliția Comunală Berca l-au depistat pe raza localității Scorțoasa pe Lucian Nicolae Toma, de 16 ani, din județul Vrancea, urmărit la nivel național. Din verificările efectuate a rezultat că acesta a fost dat în urmărire la sfârșitul lunii noiembrie 2009, de polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, motivul fiind fuga dintr-un spital de Neuropsihiatrie de pe raza județului Vrancea unde fusese internat în baza unei sentințe judecătorești, conform articolului 114 din Codul Penal. Adolescentul a fost preluat sub escortă de polițiști de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.
După ce a fost adus de la Buzău, băiatul a fost dus la Adăpostul Temporar pentru Copilul Delincvent și din Stradă Focșani. Aici nu va putea sta, însă, multă vreme, iar la Dumbrăveni nu mai poate ajunge pe motiv că acest spital nu poate găzdui minorii care sunt cercetați.

Adolescentul,  coautor la o faptă de omor

Comisarul Daniel Popescu, șeful Serviciului Urmăriți, a precizat că băiatul a fost coautor la o crimă comisă în urmă cu cel puțin doi ani. Celelalte persoane implicate în comiterea faptei au fost arestate, iar băia-tul, printr-o sentință judecătorească a fost internat la Dumbrăveni. În noiembrie a ieșit pe poarta spitalului și dus a fost. După ce a fost găsit a fost dus la Adăpostul Temporar pentru Copilul Delincvent și din Stradă în speranța că ieri, acesta va ajunge din nou la Dumbrăveni dar nu a fost așa. Pentru că nu mai este primit la Dumbrăveni, în următoarele zile adolescentul ar putea ajunge pe stradă pentru că nu are pe nimeni.
Tată nu are iar mama este în închisoare. Directorul Spitalului din Dumbrăveni, de unde a fugit băiatul, a spus că adolescentul ar trebui să fie internat la un centru special pentru minorii cercetați și în niciun caz la Dumbrăveni. „Pe raza județului Vrancea nu este nicio unitate  în care să fie internați minorii care sunt cer-cetați penal. Acesta ar trebui să fie dus la un centru special din țară, dar în niciun caz la noi. Instituțiile abilitate să facă demersurile necesare pentru ca acest băiat să fie internat acolo unde trebuie. Cât a stat internat la noi a avut și momente când era agresiv și poate deveni oricând un pericol în condițiile în care a fost complice la un omor. Poate vom găsi o soluție în ceea ce-l privește dar cred că și instituțiile competente ar trebui să se implice pentru ca acest băiat să fie internat într-o unitate sanitară de profil”, a precizat Costel Negoiescu, managerul Spitalului de Neuropsihiatrie din Dumbrăveni. Deocamdată, copilul este la centru dar nu se știe cât va mai sta aici. Până când instituțiile abilitate vor găsi vreo soluție în ceea ce-l privește, adolescentul ar putea sta o vreme pe străzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?