Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Maternitatea Giuleşti Medic pus sub urmărire penală


Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus începerea urmăririi penale împotriva medicului Adrian Toma, șeful secției de Neonatologie de la Maternitatea Giulești, pentru săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu, au declarat surse judiciare.
În același timp, Confederația Sindicală Națională Meridian își exprimă dezaprobarea față de acuzele nejustificate aduse asistentei Florentina Cîrstea, arestată în urma evenimentelor petrecute pe 16 august, la Maternitatea Giulești, și solicită judecarea ei în stare de libertate. ‘Prin acuzarea asistentei se încearcă, în mod voalat, să se acopere lipsurile, ineficiența și precaritatea sistemului sanitar românesc’, susține Ioan Popescu, președintele CNS Meridian.
Față de această situație, CNS Meridian solicită tuturor organizațiilor societății civile și, în ge-neral, tuturor celor implicați în viața publică să sprijine demersurile care duc la aflarea adevărului în tragedia de la Maternitatea Giulești și, implicit, la tragerea la răspundere a vinovaților.
Totodată, sindicaliștii atrag atenția decidenților politici asupra faptului că, la ora actuală, serviciile medicale românești sunt cele mai slabe din Uniunea Europeană, iar standardele de siguranță și igienă s-au schimbat foarte puțin în ultimii 20 de ani.
Asistenta Florentina Cîrstea de la Maternitatea Giulești este cercetată în stare de arest preventiv pentru ucidere din culpă și vătămare corporală gravă din culpă.
Incendiul de la Maternitatea Giulești din 16 august s-a soldat cu cinci nou-născuți care    și-au pierdut viața.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?