Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

PD-L joacă ping-pong cu Educaţia


Portocaliii vor influența în mod negativ sistemul educațional vrâncean prin numirea directorilor de unități școlare pe criterii politice și nu de competență.
Membrii Consiliului de Administrație din cadrul Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea au decis, în cadrul ședinței de marți seara, ca 18 directori și directori adjuncți să plece acasă.
În majoritatea situațiilor, directorii au fost înlocuiți doar pentru a satisface poftele politice ale democrat – liberalilor și nicidecum pentru a servi intereselor învățământului.
Potrivit unei situații prezentate de oficialii din ISJ Vrancea, din totalul de 129 de unități școlare cu personalitate juridică ce au funcționat în anul școlar precedent, directori cu concurs sunt 73, în vreme ce alți 57 au fost numiți cu delegație. Numirea celor 18 noi directori și adjuncți a intrat în vigoare de la 1 septembrie.
În contractul de management este trecut un paragraf nou, unde se specifică faptul că angajatorul își rezervă dreptul de a rezilia decizia de numire în funcție mai devreme decât este prevăzut.

***
Tot în cadrul ședinței Consiliului de Administrație de marți seara, reprezentanții învățământului vrâncean au prezentat și situația evaluării activității inspectorilor școlari, dar și a managerilor din întregul județ.
Așa cum era de așteptat, toți inspectorii școlari au primit de la un capăt la altul calificativul foarte bine.
De asemenea, un singur director a primit calificativul „bine”, activitatea celorlalți directori fiind eva-luată ca fiind una „foarte bună”, cu toate că unii manageri de școli nu meritau acest calificativ. Carmina Corbeanu, director al Liceului Pedagogic „Spiru Haret” a primit calificativul „foarte bine” deși clasa de științe ale naturii, înființată în anii 2007-2008, nu a primit acreditare din partea Ministerului Educației deoarece aceasta a omis să depună documentația necesară. Deși a avut o activitate managerială îndoielnică, Carmina Corbeanu nu a avut de suferit în niciun fel.
Åžefii învățământului vrâncean au subliniat că diferențele dintre punctajele pe care și le-au acordat directorii și cele pe care le-au primit în urma evaluării dosarelor, au fost insignifiante.
Dacă în unele cazuri directorii au fost generoși cu propriile persoane și și-au acordat punctaje mari, în unele cazuri directorii    și-au subevaluat munca depusă. „Nu au fost mari diferențe între autoevaluarea directorilor și evaluarea făcută de către inspectori. Mai mulți au pus câte 3 sau 4 puncte în minus sau în plus. S-a ținut cont de toată activitatea directorului, respectiv acordarea calificativului se face pe baza punctajului de autoevaluare și pe baza notei inspectorului teritorial care monitorizează și acordă un punctaj. În Consiliul de Administrație se hotărăște calificativul”, a precizat Radu Emil, inspector de management școlar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?