Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Motocicliştii pot circula nestingheriţi


Proiectul de hotărâre privind interzicerea circulației motocicletelor pe perioada nopții, pe anumite artere din municipiul Focșani, a fost scos de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de ieri, chiar de inițiatori, urmând a fi discutat într-o ședință ulterioară. Motivul a fost acela că reprezentanții unei organizații a motocicliștilor vor să discute pe această temă. „O asociație de motocicliști ne-a cerut să avem o serie de discuții pe această temă și vor să vină chiar cu câteva modificări, în special în ceea ce privește programul orar. Aceștia vor un alt interval orar pentru restricții. Vom avea discuții cu reprezentanții motocicliștilor, după care vom reintroduce acest proiect de hotărâre pe ordinea de zi a ședinței ordinare viitoare a Consiliului Local Focșani”, a precizat consilierul Gheorghe Stan.
Mai mulți consilieri locali focșăneni au inițiat un proiect de hotărâre prin care cer aprobarea restricționării circulației motocicletelor și a mopedurilor în intervalul orar 20.00 – 06.00, pe mai multe artere de circulație din municipiul Focșani. Motivul invocat este zgomotul infernal pe care aceste mijloace de transport îl fac. Zonele vizate sunt sectorul de drum de la intersecția DN2-E85 cu Bulevardul București, pe Bulevardul București, Bulevardul Unirii, Bulevardul Independenței, până la intersecția cu strada Mărășești. De multe ori, focșănenii care locuiesc în zona Bulevardului Unirii i-au reclamat primarului Decebal Bacinschi zgomotul infernal produs în fiecare noapte de motocicliști.
Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea a efectuat mai multe măsurători, din care a reieșit că nivelul de zgomot maxim admis este cu mult depășit în mai multe zone, iar acest lucru se datorează în parte și motocicliștilor. Nivelul ridicat de zgomot este produs, îndeosebi, de traficul rutier intens, iar acesta crește de fiecare dată când motocicliștii trec prin acele zone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?