Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Primarul capitalei:Sechestrul pe bunurile Maternităţii Giuleşti, ‘o poveste’


Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a calificat drept ‘o poveste’ ipoteza instituirii unui sechestru asigurator pe bunurile Maternității Giulești, în cadrul urmăririi penale începute împotriva acestei unității medicale. „Sunt convins că va exista totuși o soluție de echilibru. Așa este ușor de spus, dar chestia cu sechestrul, în așa fel încât să funcționeze spitalul, ce spunea dl procuror (Marius Iacob, n.r.) este o poveste. Ce să facă? Să-mi ia cabina portarului, că e privată? Eu glumesc acum, nu-mi arde de glumă, când e vorba de asta, dar ce să ia? Să-l ia cu totul dacă crede că asta e o măsură. Dar nu procurorii dau măsura asta, judecătorii o dau”, a afirmat edilul Capitalei.
Sorin Oprescu a declarat că așteaptă să vadă raportul tehnic și care este vina spitalului pentru tragedia produsă la 16 august, când în urma incendiului izbucnit în salonul de terapie intensivă al maternității, cinci nou-născuți au murit, iar șase continuă să se afle sub supravegherea medicilor.
Procurorul Marius Iacob, șeful Secției de Urmărire Penală din Parchetul General, a anunțat miercurea trecută începerea urmăririi penale împotriva Maternității Giulești pentru ucidere din culpă și vătămare gravă din culpă.
Procurorii au dispus începerea urmăririi penale împotriva spitalului având indicii privind încălcarea normelor de sănătate și securitate în muncă, a normelor privind montarea și verificarea instalațiilor electrice, a reglementărilor cu privire la gestionarea resurselor umane existente și a reglementărilor de luare a unor măsuri de prevenire a incendiilor.
Incendiul de la Maternitatea Giulești din 16 august s-a soldat cu cinci nou-născuți care și-au pierdut viața, iar alți șase fiind în continuare, în stare gravă, dar stabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?