Ediția: Marți 18 iunie 2024. Nr. 6651
Ediția: Marți 18 iunie 2024. Nr. 6651

Transportatori de pietriș amendați deoarece nu au acoperit încărcătura


Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Focșani au organizat o acțiune în patru localități vrâncene, pentru a îmbunătăți climatul de ordine și disciplină rutieră în mediul rural. Biliești, Garoafa, Ciușlea și Cârligele sunt localitățile în care polițiștii au acționat pentru a preveni producerea unor eventuale accidente rutiere cu consecințe grave.
În acest context, marți au fost aplicate 13 amenzi, în valoare totală de 2.125 de lei. Dintre acestea, cinci au fost aplicate transportatorilor de mărfuri care nu aveau prelată pentru acoperirea încărcăturii, restul pentru lipsă RCA, lipsă ITP, lipsă documente sau pentru nepurtarea centurii de siguranță. „Pentru îmbunătățirea climatului de ordine și disciplină rutieră, precum și pentru prevenirea accidentelor rutiere grave produse în mediul rural, la data de 26 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Focșani au desfășurat o acțiune pe raza localităților Biliești, Garoafa, Ciușlea și Cârligele. În urma acțiunii au fost aplicate un număr de 13 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2125 lei. Dintre acestea, 5 sancțiuni au fost aplicate transportatorilor de mărfuri pentru neacoperirea cu prelată a încărcăturii care se poate împrăștia pe carosabil (pietriș), lipsă RCA, lipsă ITP, lipsă documente și pentru neportul centurii de siguranță”, se specifică în comunicatul de presă primit de la IPJ Vrancea.

Șoferi în stare de ebrietate prinși la Garoafa

Tot în cadrul acestei acțiuni, polițiștii de la Biroul Rutier Focșani au reținut două permise de conducere și au retras un certificat de îmnatriculare. Astfel, oamenii legii au depistat un bărbat care conducea un autoturism deși se afla în stare de ebrietate, motiv pentru care i-au întocmit dosar penal. „În cadrul acțiunii au fost reținute două permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare. Astfel, în comuna Garoafa, ora 21.03, polițiștii au depistat un bărbat de 56 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism și se afla sub influența băuturilor alcoolice (0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat), în cauză fiind întocmit dosar penal”, se mai arată în același comunicat al polițiștilor.
Tot în localitatea Garoafa a fost surprins încă un șofer care conducea sub influența băuturilor alcoolice, iar pentru fapta sa a fost amendat. „De asemenea, tot în comuna Garoafa, polițiștii au mai depistat un bărbat care conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice (0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat), acesta fiind sancționat contravențional”, se mai arată în comunicatul de la IPJ Vrancea.
Astfel de activități de control vor continua și în perioada următoare.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?